Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SUTOPUNDA HATAYDA BİR İLK

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2016 00:00 Bu haber 1320 defa okundu

Antakya Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü (AYK) önemli bir başarıya imza atarak 03-06 Şubat tarihleri arasında Marmaris’te düzenlenen Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Minikler Sutopu Kupasını kazanarak bir ilki gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
SUTOPUNDA HATAYDA BİR İLK

AYK’nın sorumlu koordinatörü Murat Şaydak ve antrenör Mustafa Gökburu idaresinde Marmaris’e giden ve zorlu maçlar yapan sporcularımız, zoru başararak grup maçlarında tüm rakiplerini açık farklı skorla yendikten sonra finali de kazanarak Minikler Sutopu Türkiye Kupasının sahibi oldu.

AYK sorumlu koordinatörü Murat Şaydak, sporcularının az imkânla büyük başarı elde ettiğine dikkat çekerek mutluluğunu şöyle ifade etti: “Daha öncede AYK Antakya olarak 2 ligde ve açık kümelerde Türkiye şampiyonluğu yaşamıştım. Ama ilk defe Türkiye Sutopu Federasyonun düzenlediği Türkiye kupasını kazandık.

Sürekli desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci' ye, her zaman yanımızda olan Antakya Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Karakaplan' a, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’e, İskenderun ilçe müdürü Ali Arıkoğlu’na, her zaman yanımızda olan Meclis Künefe sahibi Mehmet Güney’e, Çavuşoğlu Mobilya sahibi Yakup Alpaslan’a, AYK Kulübü Başkanı ve Kubat Optik sahibi Cüneyt Eroğlu’na, OTSAD yönetim kurulu başkanı Hüseyin Kırk’a ve adını burada zikredemediğim gerek maddi gerekse manevi desteğini esirgemeyen dost ve arkadaşlara ve bilhassa yaz kış demeden her hafta antrenmanlarına devam ederek bu başarıda en büyük pay sahibi olan sporcu kardeşlerime ve ailelerine sonsuz teşekkür ederim” dedi.

AYK, TÜM MAÇLARINI FARKLI SKORLARLA ALDI

Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından Marmaris’te düzenlenen Türkiye minikler sutopu kupasında AYK’nın grup maçlarında aldığı sonuçlar:

AYK-Gaziantep Şehit Kamil:15-0

AYK- Manisa su sporları: 19-0 

AYK-Adana Adanus: 18-0 

AYK-İzmir Su Sporları 18-1

AYK-Antalya yıldızlar: 17-2 

AYK-Bahçelievler: 17-1 

FİNAL MAÇININ GALİBİ AYK

AYK-Gaziantep Palacı: 10 - 5

Şampiyon olan Antakya Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü’nün şampiyon sporcularına madalyaları Türkiye Sutopu Federasyonu yönetim kurulu üyesi Hataylı hemşerimiz olan Hasan Bozkurter tarafından takıldı.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA BAŞARI

Yapılan açıklamada, elde edilen kupa şampiyonluğun zor şartlar altında alındığını belirten kulüp yetkilileri; “Antakya Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü olarak yüzme ve sutopu antrenmanlarına İskenderun ilçesine gitmekteyiz. Kış sezonu boyunca İskenderun ilçesine gitmek zorunda kaldık. Antakya’da çalışma imkânı elde etmek istiyoruz. Bu konuda yetkililerin desteğini bekliyoruz” dediler.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol