Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SOSYAL MARKETLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 18.02.2016 00:00 Bu haber 1039 defa okundu

Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü ve Samandağ Sosyal Market kurucularından Hülya Nehir, Samandağ Belediyesi Basın yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
SOSYAL MARKETLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Nehir söyleşide sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

Nehir, Sosyal Marketlerle ilgili sorulan soruya cevap olarak şunları söyledi, “Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Koordinatörü Hülya Nehir:”Hatay Büyükşehir Belediyesi Ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle kurulan Samandağ Sosyal Market ihtiyaç sahibine daha fazla ulaşma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.  Samandağ ilçesine bağlı 42 Mahalle ile temas kuruyoruz.

Sosyal Marketin çalışmalarıyla ilgili bilgisi olmayan vatandaşlara ulaşılmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız yeni veya kullanmadıkları eşyaları Sosyal markete direk veya 512 50 39 veya Kadın Danışma Merkezi 512 39 10 telefonlarla iletişim kurarak ulaşabilecekler. Sosyal Marketten faydalanabilecek vatandaşların kimlik bilgileri, muhtarlıktan fakirlik kağıdı ile sigorta kaydının olmadığına dair SGK’ dan belge ile başvuru yapmaları gerektiği ve ancak bu belgelerle Sosyal Marketten faydalanabilecekler.”

“KADINCA, İNSANCA, DOSTÇA” PANELİ DÜZENLENECEK

Samandağ belediyesi kadın danışma merkezi Hatay genelinde ilk ve tek olma özelliğini koruyor. Kadın Danışma Merkezi’nin çalışmaları hangi aşamadadır? Hedefleri, projeleri nelerdir? Sorusuna ise Nehir şu cevabı verdi, “Kadın Danışma Merkezi Kadınlara yönelik psikolojik, Hukuki destekler sağlıyor. Bununla birlikte Meslek edindirme kurslarını devam ettiriyor. Kadınlara yönelik yöresel ürünlerin üretimi ile ilgili projeler ve Çocuk, Gençlere, Yaşlılara yönelik merkezlerin kurulması yönünde çalışmalar sürüyor. 8 Mart dünya kadınlar gününde alan etkinliği düzenlenecek ve kadın hakları mücadelesinde bedel ödemiş kadın aktivistlerin anmasını gerçekleştireceğiz. 12 Mart’ta konuşmacı olarak 12 Eylül zindanlarında hayatını kaybeden İlhan Erdost’un eşi Gül Erdost ve Kızı kadın aktivistler Gül Erdost ve kızı Alas Erdost’un katılımlarıyla” Kadınca, Dostça ve İnsanca” temalı paneli gerçekleştireceğiz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol