Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sınav Koleji öğrencileri Uzay Kampına Katıldı

Yayınlanma Tarihi : 01.02.2023 07:05 Bu haber 192 defa okundu

Hatay Sınav Koleji Ortaokul Kartalları; 27-28-29 Ocak 2023 tarihlerinde Fen Bilimleri dersi kapsamında İzmir Uzay Kampına katıldılar. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Sınav Koleji öğrencileri Uzay Kampına Katıldı

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programı ile kartallarımız 1.günlerinde uzay bilimleri alanında eğitim alıp, uzay simülasyonları ile takım çalışmasında görev alıp uzak teknolojileri ile tanıştılar.

Sıcak hava balonu yapımı, uzayda tarım, uzay tarihi, uçuş görevi simülasyonu, ilginç bilimsel deneyler gibi etkinliklere katılan öğrencilerimiz oldukça kapsamlı bilgiler öğrenme fırsatı yakaladılar. Çevrelerine ve teknolojiye karşı farkındalıklarını geliştirdiler.

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Programının 2.gününde kartallarımız uzay bilimleri alanında uzay teknolojisini yakından tanıyıp, matematik ve fen bilimleriyle olan ilişkisini öğrendiler Ay Simülatörü ve Ayda hareketler, Uzay Giysileri tanıtımı, Takım Aktiviteleri, Mikro yerçekimi ve Eğlenceli Deneyler Sunumu gibi etkinliklere katılan kartallarımız Fizik ve kimyanın temellerinin açıklandığı deneylerle, uzay araştırmalarında fen bilimlerinin nasıl kullanıldığını öğrendiler.

Uzay Kampı–Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Eğitim Programına katılan kartallarımız, kampta ailelerinden ayrı seyahat etmeyi ve arkadaşlarıyla birlikte kamp ortamında bulunmayı deneyimlediler. Aldıkları eğitim boyunca yaptıkları takım çalışmaları sayesinde özgüven ve sorumluluk duygularını da geliştirdiler.

Uzay Kampı–Yıldızlar ve Gezegenler Macerası Eğitim Programının 3.gününde düzenlenen mezuniyet töreniyle, Uluslararası Başarı Sertifikalarını alan kartallarımız eğlenceli bir serüvene tanıklık edip keyifli ve bilim dolu bir yolculuğun tadını çıkardılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol