Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Simge Ofset Ayağa Tekrar Kalkacağız, Pes Etmek Yok

Yayınlanma Tarihi : 02.07.2023 11:21 Bu haber 147 defa okundu

Antakya Simge Ofset Matbaacılık Firmasının sahibi Süleyman Koçak, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 5 işyerinin yıkıldığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Simge Ofset Ayağa Tekrar Kalkacağız, Pes Etmek Yok

Genç girişimci Süleyman Koçak, gazetemize yaşadıklarını anlatarak, Kahramanmaraş merkezli depremde en fazla mağdur olan kentin Hatay, Antakya ve Defne ilçeleri olduğunu belirtti.

Depremde tüm işyerlerinin yerle bir olduğunu anlatan Süleyman Koçak, "Depremde doğduğum memleketimi Hatay'ı Antakya'yı terketmedik. Yaşanan afette kız kardeşimi ve birçok yakınımızı kaybettim. Acımız çok büyük. Ayrıca, Antakya Simge Ofset Matbaaclığa bağlı olan 5 tane işletmem büyük zarar gördü, hiçbir şeyimi kurtaramadım. İşyerlerini hizmete açarken kredi kullanmıştım. Henüz kredi borçlarımı tamamlamadan, tüm işletmelerimdeki araç ve gereçler yerle bir oldu. Hepimizin büyük kayıpları ve maddi olarak da zararları var. Canımızı kurtardığımıza seviniyoruz, yaşadığımız kabus gibiydi. Gerçekten zor günler geçiriyoruz" diye konuştu.

ANTAKYA'NIN SİMGESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kendini biraz toparladıktan sonra yeniden ayağa kalkmanın planlarını yaptığını belirten genç girişimci Süleyman Koçak, şöyle devam etti:

"Ailemle görüşerek tekrar çalışma startı verdik. Pes etmek yoktu, Ekinci Mahallesi Cengiz Caddesi'nde geniş bir alana sahip iki katlı işyerini hizmete açarak, yeniden ayağa kalkmanın ilk kıvılcımını yaktım. Her türlü teknolojiye sahip olan Antakya'nın en iyi matbaasını kurdum, hiç kimseden destek almadan kendi imkalarımla dev yatırım yaptığıma inanıyorum. Banka kredi borçlarımdan dolayı bana bankalar tekrar kredi vermedi. Ama buna rağmen didindim, çalıştım, çabaladım tesisimi kurdum. Şu anda matbaamızda her türlü evrak ve baskı işinin yanısıra pasta ve baklava kutusu ile değişik kutu çeşitleri, ambalaj ve etiket ürünü gibi v.s çok çeşitli işlerin yapımını gerçekleştiriyoruz.Birçok firmaların kutularını dışarıda yaptırdıklarını duydum, bizde yapıyoruz hem daha uygun fiyata hem de kaliteli bir iş çıkarıyoruz. Antakya'nın simgesi olmaya devam etmek için tüm varımı koydum. Birçok siparişler gelmeye başladı, inşallah bu emeklerim boşa gitmeyecektir."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol