Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Savaş: Arsuz Bizim Canımız, Hatay Bizim Canımız!

Yayınlanma Tarihi : 13.02.2024 09:28 Bu haber 162 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için verdiği mücadeleyi halk buluşmalarında anlattı. Hatay’ın 15 ilçesini karış karış gezen ve vatandaşların taleplerini dinleyen Savaş,  Arsuz Karaağaç Mahalle sakinleri ile buluştuğu ziyaretlerde vatandaşların alkış ve tezahüratları ile karşılandı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Savaş: Arsuz Bizim Canımız, Hatay Bizim Canımız!

 “Hatay bizim canımız, Arsuz bizim canımız” diyen Savaş, kadim şehir Hatay’ın tüm dünyaya örnek olacak şekilde birlik beraberlikle yeniden ayağa kalkacağını vurguladı. Savaş: Arsuz Bizim Canımız, Hatay Bizim Canımız!

Savaş, sağduyu çağrısında bulunarak, “Tekrar toparlanacağız ve başımız dik bir şekilde Hatay’a sahip çıkacağız” dedi.Savaş: Arsuz Bizim Canımız, Hatay Bizim Canımız!

TÜM HATAY’A EŞİT HİZMET ANLAYIŞIYLA ÇALIŞIYORUZ

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmaksızın bütün ilçelere eşit hizmet anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen HBB Başkanı Savaş,  şöyle konuştu: “Bizim hiç bir ilçemizi ayırma gibi bir lüksümüz yoktur. 15 ilçemizde eşit bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar Medeniyetler şehrimize yakışan hizmeti yerine getirdik. Şuan en çok çalışan belediyelerin başında geliyoruz. Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle gelirlerimiz %40’a düşse de, iş yükümüz 12 kat artsa da biz hiç durmadan çalışmaya devam ettik ve Hatay eski günlerine kavuşana kadar da devam edeceğiz.” 

ARSUZ ALTYAPI PROJESİ BAŞLIYOR

Türkiye’nin en çok proje üreten belediyesi olduklarını ve hazırladıkları 77 projeden 18’inin onaylanarak, kentin altyapı, su ve kanalizasyon şebekesinin yapımında kullanılmak üzere 375 milyon euroluk bir hibenin Hatay’a aktarılacağı müjdesini veren Başkan Savaş, önümüzdeki aylarda ihalelerin tamamlanarak Arsuz altyapı projesinin kaldığı yerden devam edeceğini kaydetti.

Savaş, deprem öncesi planlanan arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon hatları projelerinin tamamlanması ile bölge halkının rahat bir nefes alacağını söyledi.

LÜTFÜ SAVAŞ, ŞOFÖR ESNAFININ YANINDA

Ziyaretleri esnasında Karaağaç Minibüs ve Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri ile bir araya gelen Savaş, şehrin kalkınmasında önemli rol oynayan esnafların her zaman yanında olduklarının mesajını verdi. 

Başkan Savaş, yakıt fiyatlarının yükselmesinden şikâyetçi olan şoför esnafını dinledikten sonra esnafın işlerini kolaylaştırmak için yapılacak olan minibüs ve yakıt desteği projelerinden bahsetti.

31 MART’TA GERÇEK İLE ALGI ARASINDAKİ FARKI GÖRECEĞİZ

Hatay’da demografik yapının değişkenliği ve yabancı uyruklu vatandaşların artışının sorunları da birlikte getirdiğinin altını çizen Savaş, “Biz bu sorunları her mecrada dile getiriyoruz. 31 Mart gecesi gerçek ile algı arasında ki farkı göreceğiz. Gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız ile birlikte Hatay hak ettiği yerlere gelecek” dedi.

Ziyaretlerinde Başkan Savaş’a CHP Arsuz Belediye Başkan adayı Sami Üstün ve İlçe Başkanı Nejdet Kıyılı eşlik etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol