Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sancınızın sebebi ne

Yayınlanma Tarihi : 22.02.2016 00:00 Bu haber 885 defa okundu

EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, CHP’nin eski Genel Başkanlarından Deniz Baykal’ın katıldığı televizyon programındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sancınızın sebebi ne

Ali Yeral, yaptığı açıklamada, şu sözleri dile getirdi:

“Geçen gün, bir özel TV kanalının canlı yayınında CHP eski Gen. Bşk. Deniz Baykal'ın sözleri, tüm Türkiye gibi bizi de şoke etti. Atatürk’ün kurduğu ve adında Cumhuriyet ile Halkın bulunduğu büyük bir partinin Gen. Bşk.lığını uzun süre yapmış birisinin, iktidarın Sünni mezhepçi ve Alevi-Şii düşmanlığı ağzıyla skandal konuşmasını biz hayret ve ibretle izledik. Baykal canlı yayında aynen şunları söyledi: “Halep bir Sünni İslam kentidir, onu Rusya'nın himayesinde Esad'ın Şii-Nusayri güçlerine teslim etmeye yönelik bir politikayı çok ciddi sorgulamak lazımdır ve bunlar kendi haline bırakılacak konular değildir. Olay bir Şii kuşatmasıdır.”

Demokrasi, Cumhuriyetçilik, Halkçılık ve Laikliği ana temelleri olarak sayan bir partinin yıllarca Genel Başkanlığını yapmış ve hala onun şemsiyesi altında Antalya Milletvekili olan Deniz Baykal’a biz buradan soruyoruz;

- Sn. Baykal, ne zamandan beri şehirler ile Devlet Başkanları mezhep adıyla anılmaya başlandı ve siz kime özenerek; “Sünni İslam kenti Halep ve Şii - Nusayri Esad” deme ihtiyacı hissettiniz?
- Yoksa siz de diğerleri gibi; “Sünni İslam” derken Alevilerle-Şiilerin gayr-ı müslim yani kafir deme gaflet ve dalaletine düşüyorsunuz?

- Halep’in, Şii-Alevi Esad’ın güçlerine teslim edilmemesi için çırpınıp duruyorsunuz da, kim kime ve neyi teslim edecek Sn. Baykal? Yoksa Halep’in onlarca yıldır Suriye'nin 2. büyük kenti olarak Esad’lar tarafından yönetildiğini bilemeyecek düzeye mi düştünüz?

- “Halep Esad'ın Alevi güçlerine teslim edilmemeli” derken, yoksa siz onu Suriye’den koparıp başka mezhepteki bir devletin başkanına mı -onu da çok merak ediyoruz- yani açıkça Suriye'nin bölünmesini mi istiyorsunuz?

- İran ve Suriye dışında, başta Ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkeleri ABD'nin (ve dolayısıyla İsrail’in) askeri karargahı olması, sizi hiç rahatsız etmiyor da, olmayan ve hayali sözde Şii kuşatmasından niye bu kadar karın sancınız var öğrenebilir miyiz?

- CHP eski Genel Başkanı ve bir hukukçu olarak, özgür - bağımsız bir komşu ve kardeş ülkenin iç işlerine burun sokup, 2. büyük kentini ülkesinden koparmak ve başka yerlere yamamaya çalışmak, sizce ne kadar etik, ahlaki, insani ve kendi deyiminizle Sünni İslami bir yaklaşımdır?

- Doğu ve G. Doğu Anadolu'muzda sözde Türk-Kürt kavgasıyla kan gövdeyi götürürken, ülkemiz bölünme eşiğine getirilirken ve İslam dünyasında Alevi – Sünni kardeş savaşı çıkarılmak istenirken, sizin böyle bir zamanda bu kadar ötekileştirici, mezhepçi ve kindar çıkışınız, sizce kardeşliğe, milli birlik ve beraberliğe, laikliğe, halkçılığa ve de siyasi ahlaka sığıyor mu?

- Sizin "Sünni Halep" deme sakat mantığınızdan hareketle birileri de kalkar, Kürt Şırna-Diyarbakır -Batman, Hakkari-Van-Muş-Bitlis; Şii Azeri Iğdır-Kars-Ağrı; Arap Urfa-Siirt-Mardin; Alevi Hatay-Adana- Mersin – Tunceli - Adıyaman - Malatya - Çorum derse ve sizin mantığınızla, bu kentler Sünni Erdoğan'a teslim edilmemeli derse ne diyeceksiniz?

- Son soru; bay Baykal, bir ömür boyu ekmeklerini yediğiniz, suyunu içtiğiniz ve % 90'a varan oylarıyla her makama getirildiğiniz biz Alevi - Şii - Bektaşilere bu kin, nefret ve nankörlüğü bu zamanda kim ve ne için yaptınız? Bir de sormak ayıp olmazsa, bu nefret sizde yeni mi oluştu yoksa yıllarca vardı da bizden mi gizlediniz?

Sn. Baykal, bu sergilediğiniz ayrılıkçı, mezhepçi ve Alevi nefretinden dolayı, büyük bir pişmanlıkla biz Alevilerden samimi bir özür dilemedikçe, biz de sizi asla affetmeyecek ve hiçbir hakkımızı da helal etmeyeceğiz! Mevcut CHP Yönetiminin de bu menfur ve şaibeli çıkışınız hakkındaki net kararını, ivedilikle beklediğimizi tüm kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol