Hatay Mahalli Haber
MENÜ

SAMANDAĞ’DA YAŞLILARA SAYGI ETKİNLİĞİ

Yayınlanma Tarihi : 26.03.2016 00:00 Bu haber 904 defa okundu

 Samandağ Belediyesi Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) nedeni ile 25 Mart Cuma Günü Saat 12.00’de 70 yaş üstü Samandağlılara Deniz sitesinde Karabey Restaurantta öğle yemeği verdi. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fikret Özçelik, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri yemeğe iştirak ederek yaşlıların yaşlılar haftasını kutladılar.

Paylaş Paylaş Paylaş
SAMANDAĞ’DA YAŞLILARA SAYGI ETKİNLİĞİ

SAMANDAĞ’DA BİR İLK 

Yaşlılar Samandağ ilçesinin bütün mahallerinden belediyenin temin ettiği araçlarla taşındı. Yürümede zorluk çeken yaşlılara refakatçiler eşlik etti. Mahalle Muhtarları ve Belediye meclis üyeleri mahallelerden gelen gruplara eşlik ederek yardımcı oldular. Başkan Nehir etkinlik başlamadan önce gelenleri kapıda karşıladı. Etkinlik bitiminde kapıda durarak uğurladı ve tek tek ilgilendi. Samandağ Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğü personeli etkinliği organize etti. 

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Başkan Nehir konuşmasını Arapça ve Türkçe dillerinde yaparak  :“Sizlere sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum. Siz toplumun en önemli insanlarısınız. İlk defa böyle bir günü etkinlikle kutluyoruz. Bu etkinliği her yıl geleneksel hale getireceğiz” dedi.

DENEYİMLERİNİZ YOL HARİTAMIZ VE PUSULAMIZ OLACAK

Siz geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprüsünüz aynı zamanda diyen Nehir konuşmasında şu ifadelere değindi, “Sizin deneyimleriniz bizim pusulamız olacak ve yol haritamız olacak. Biz sizin vicdanınızla süreci yürütmeye çalışacağız. Çünkü o vicdanı sizden öğrendik. Öğrendiğimiz değerlerle hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Bu şehri güzel ve huzurlu, daha iyi nasıl yapabiliriz? Beynimizi bu sorularla yoğunlaştırarak hizmet geliştireceğiz.

SİZLERLE BİR ARADA OLMAK ÇOK KEYİFLİ

 Gelecek yıl yaşlılar haftası ile ilgili daha geniş bir salonda daha büyük bir katılım, daha coşkulu bir ortamda yapacağımızın müjdesini şimdiden veriyorum. Sizlerle bir arada olmak çok keyifli bize eşlik ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

BAŞKAN NEHİR YAŞLILARI DİNLEDİ

Yaşlılar Sanatçı Metin Gümüş tarafından seslendirilen Türkçe ve Arapça şarkılarla coştu.

Vakıflı mahallesinden Panos çapar ve diğer mahallerden yaşlıların seslendirdiği yerel müziklerle geçmişe gittiler. Yaşlılar yerel üflemeli çalgılarla hünerlerini gösterdiler.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir etkinliğe katılan yaşlılarla tek tek ilgilendi. Sorunlarını, isteklerini, önerilerini dinleyerek sorularını cevaplandırdı. Samimi ve sıcak ortamda bir etkinlik gerçekleşti. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol