Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Samandağ Belediye Faaliyet Raporu Oy Birliği Ile Ret Edildi

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2024 21:46 Bu haber 77 defa okundu

Samandağ halkının merakla beklediği Samandağ Belediye ilk meclis toplantısı başkan Dt. Emrah Karaçay başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gündemin en önemli ve halkımızın merakla beklediği faaliyet raporu CHP ve TİP Meclis üyelerinin tamamın oyu ile oy birliği ret edildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Samandağ Belediye Faaliyet Raporu Oy Birliği Ile Ret Edildi

Gündemin birinci maddesi olan iki asil meclis katibi seçimi yapıldı. Yapılan oylamada CHP meclis üyeleri Hikmet Suadiye ve Nurhak Ray oy çokluğuyla seçildi. Daha sonra iki yedek üye seçimi gerçekleştirildi. gündemin 3. Maddesi olan birinci meclis üyesi başkanlığı seçimini yine CHP meclis üyesi Ali Açıkyol oy çokluğuyla seçildi. Gündemin 4. Maddesi olan iki meclis başkan vekili CHP meclis üyesi Gökhan Taşar oy çokluğuyla seçildi. Gündemin 5. Maddesi olan 3 encümen üyesi seçimi CHP meclis üyeleri; 1 – İbrahim Küçükçay, 2- Anıl Can ve Mehmet Liman oy çokluğuyla seçildiler. Gündemin 6. Maddesi olan İmar komisyonu CHP meclis üyeleri; Timurlenk Bozoğlan ve Meltem Ramazan TİP meclis üyesi Kurtuluş Okur oy çokluğuyla seçildi. Gündemin 7. Maddesi olan plan bütçe komisyonu seçimi CHP meclis üyeleri Çiğdem Şahinoğulları, ve Sezgin Gümüş TİP Meclis üyesi Emrah Gümüş oy çokluğuyla seçildi Samandağ Belediye Faaliyet Raporu Oy Birliği Ile Ret Edildi

BAŞKAN KARAÇAY “HİÇ KİMSENİN BİREYSEL TALEPLERİYLE ŞAHSİ OLARAK BİR SORUNUMUZ YOK”.Samandağ Belediye Faaliyet Raporu Oy Birliği Ile Ret Edildi

Gündem Maddelerinin görüşülmesi sonrasında konuşma yapan Başkan Karaçay “Birinci toplantımızın nihayetine geldik. Çok güzel başladık, gerginlikler oldu, kırgınlıklar olabilir. Tekrar söylüyorum, hiç kimsenin bireysel talepleriyle şahsi olarak bir sorunumuz yok. Hassasiyetlerinizi biz de anlıyoruz. Ortak hassasiyetlerimizin dokuzuncu maddede ortaklaştığını aslında aynı zeminde bulabileceğimizi görmüş olduk. Fakat tansiyonumuzu düşürecek hamlelerin de yapılması gerektiğiyle ilgili önerilerim var. Lütfen tansiyonu düşürelim. Bundan sonra Samandağ’ın menfaatine, toplumun menfaati ile ilgili olan her şeyde ortak adım atalım ama bu menfaat konusunda lütfen bir mutabakata varalım. Burada şunu söylüyorum arkadaşlar, lütfen herkes bireysel kırgınlıklarını. Bireysel sorunlarını şahsi durumları bir kenara bıraksın. Bizim ortak sevdamız, ortak paydamız Samandağ. Biz burada herhangi bir siyasi partinin üyesi olmadan önce de dosttuk, arkadaştık. Bu saatten sonra da öyleyiz. Ama özel bir durum var, bu durumda da Mutabakata varmak zorundayız. Bu şekilde olmaz. Net bir şekilde söyleyeyim. Teşekkür ediyorum arkadaşlar.” dedi.

CHP FAALİYET RAPORUNUN RET KARARIN GERECEKLERİNİ AÇIKLADI 

CHP Meclis adına grubu sözcüsü İbrahim Aydoğan ret kararı ile ilgili gerekçeleri açıklayarak şu ifadelere yer verdi: “ 1- Meclis kararı alınıp alınmadığını bilmiyoruz fakat, meclis kararı olsa dahi yapılan yardımların usule uygun olup olmadığı, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili kuşkularımız var.2- Son bir yılda alınan personelin, kanunda belirtilen bütçe oranını (%33’nü) aştığından dolayı zimmet çıkacağını düşünmekteyiz. Alımlar usulsüz ve siyasidir. Bu nedenlerden ötürü bizler geçmiş dönemin yaptığı tasarrufları “şaibeli” gördüğümüzden ve sorumluluğunu taşıyamayacağımızdan ötürü ibra etmemeye karar vermiş bulunmaktayız. Ayrıca müfettiş talebimizi buradan kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sizler seçim meydanlarında otuz yıllık zihniyetten hesap sorulacak dediniz, size oy verenler, inanan insanlar var. Bu insanlara karşı sorumluluğunuzu yerine getireceğiniz inancıyla saygılar sunuyorum”.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol