Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Yerinde Çözüm Birimi, Samandağ – Arsuz yolunda keşif çalışması yaparak sorunları tespit etti ve çözüme ilişkin ilgili birimleri harekete geçirdi.

Hatay Büyükşehir 153 Çağrı Merkezi’ne gelen talepler ve yapılan keşif çalışmaları doğrultusunda sahadaki sorunları tespit eden ekipler, Samandağ – Arsuz yolunda aracıyla yol kenarına kaçak moloz ve çöp dökümü yapan bir şahsı tespit etti. HBB Zabıta Dairesi ekiplerinin olay yerine yönlendirilmesinin ardından şahsa, döktüğü moloz ve çöpler toplatılarak eylemi tekrarlaması durumunda cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulunuldu.
Ekipler ayrıca, Çevlik – Kale – Işıklı yolu üzerinde keşif çalışmaları sırasında tespit ettikleri yol üzerinde birçok noktada toprak kaymaları, toprak ve taş birikintilerinin yağmur suyu kanallarını kapattığı, yabani otların yol seviyesine kadar uzandığı, bisiklet yolundaki koruma demirlerinde deformasyon ve kopmalar bulunduğu, yer yer kaya parçalarının tel üzerinde durarak yola sarkmış durumda olduğu ve bu durumun güvenlik riski oluşturduğunu, deforme olmuş trafik levhaları ve oto korkulukları bulunduğunu tespit ederek, çözüm için ilgili birimlerle bağlantıya geçerek, çalışmalara başlanmasına aracı oldu.
Kale – Işıklı mahalleleri arasındaki bazı noktalarda yol çökmeleri olduğunu da tespit eden ekipler trafik güvenliği ve vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla geçici çözümler alınmasını sağladı.
Yola düşen taşları temizleyen Yerinde Çözüm ekipleri, yol üzerinde bulunan menfezlerde tıkanıklık olup olmadığının tespiti için de çalışma gerçekleştirdi.