Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Şair Ali Parlak’tan Yayladağı’na Anlamlı Kitap Bağışı

Yayınlanma Tarihi : 04.09.2026 18:06 Bu haber 34 defa okundu

Şair Ali Parlak, 6 Şubat depremlerinin ardından evinin kitaplığından kurtarmayı başardığı kitapları öğrencilerle buluşturdu. Parlak, kendi kitaplığından derlediği 740 kitabı, Yayladağı Ali Mukadder Bilgili Ortaokulu’nun kütüphanesine hediye etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Şair Ali Parlak’tan Yayladağı’na Anlamlı Kitap Bağışı

Deprem sonrasında büyük bir yıkım yaşayan Hatay’da kitapların ve kültürel değerlerin yeniden yaşatılmasına katkı sunmak isteyen Ali Parlak’ın anlamlı bağışı, okul kütüphanesine önemli bir kaynak kazandırdı.Şair Ali Parlak’tan Yayladağı’na Anlamlı Kitap Bağışı

Parlak ayrıca, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden, Hatay’ın kültür ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Mehmet Tekin’e ait 6 ciltten oluşan “Güneyde Kültür” dergilerini de Yayladağı İlçe Halk Kütüphanesi’ne teslim etti.

Hatay’ın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan “Güneyde Kültür” dergilerinin kütüphaneye kazandırılmasıyla, Mehmet Tekin’in kültür mirasının gelecek kuşaklara aktarılması adına da anlamlı bir adım atılmış oldu.

Ali Parlak’ın gerçekleştirdiği bu bağış, bir yandan depremden kurtarılan kitapları öğrencilerle buluştururken, diğer yandan Hatay’ın kültürel ve edebi birikiminin korunmasına katkı sağladı.

740 kitabın öğrencilerin hizmetine sunulması ve Mehmet Tekin’in “Güneyde Kültür” dergilerinin kütüphaneye kazandırılması, deprem sonrası kültürel dayanışmanın anlamlı örneklerinden biri olarak değerlendirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol