Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Sağlıkçılar yürüdü

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 00:00 Bu haber 713 defa okundu

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş nedeniyle Hatay Sağlık Kurumları İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince ortaklaşa yürüyüş gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Sağlıkçılar yürüdü

Hatay Büyükşehir Belediyesi nikah salonu önünde toplanan sağlıkçılar Antakya Atatürk Parkında yürüyüş etkinliği gerçekleştirdiler.

Yürüyüşe Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki ile Şube müdürleri iştirak etti.

YILMAZ: HER GÜN 10 BİN ADIM

Yürüyüş öncesi bir basın açıklaması yapan Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, “Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır” dedi

Dünya Sağlık Örgütü, fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini ve kişilerin sağlıklı davranışlarının artırılmasını teşvik etmeyi amaçlamakta olduğunu belirten Müdür Yılmaz, “Bu amaçla 1991 yılından bu yana, her yıl Ekim ayının ilk hafta sonu, Dünya Yürüyüş Günü kutlanmaktadır. Ülkeler farklı günler de belirleyebilmektedir. Dünya Yürüyüş Günü gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik amaçlı kutlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından yapılan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" sonuçlarına göre toplumumuzun %71.9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Bu nedenle fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması ve farkındalık oluşturmak için fiziksel aktivite ile ilgili özel gün ve haftaların etkin olarak kutlanması önemlidir. Bu kapsamda ülkemizde 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde çeşitli etkinliklerle fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekilmektedir. Dünya Yürüyüş Günü etkinliklerinde 2016 yılı teması “Her Gün 10 Bin Adım” olarak belirlenmiş ve Bakanlığımız bu temaya özel bir logo tasarımı gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol