Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Riyakar övgülere Değil Sorunlarımızın çözülmesine Ihtiyacımız Var

Yayınlanma Tarihi : 26.11.2022 08:53 Bu haber 199 defa okundu

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, öğretmenlerin riyakâr övgülere değil sorunların çözülmesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Riyakar övgülere Değil Sorunlarımızın çözülmesine Ihtiyacımız Var

Günal, gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, “Bugün Öğretmenler Günü. Bugün Atamızın Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıl dönümü olan Öğretmenler Günü. Ancak ne yazık ki böylesi bir günde, gururlu olduğumuz kadar buruğuz da. Çünkü bugün aynı zamanda, Cumhuriyet tarihinde öğretmenliğe en çok zarar vermiş, onu en çok değersizleştirmiş, açlığa ve itibarsızlığa sürüklemiş olan yöneticilerin öğretmenleri riyakarca övmek için sıraya girdiği bir gün.

ÖĞRETMENLERİN KOŞULLARI AĞIRLAŞTIRILDI

Öğretmenlerin çalışma koşullarını ağırlaştırdılar; mesleki alanlarındaki söz hakkını gasp ettiler; Anayasal bir hak olan güvenceli istihdamı çiğneyerek kadrolu/sözleşmeli/ücretli diye ayrıştırdılar; yetmedi- öğretmenleri Saray’ın talimatı ve yandaş sendikaların oluruyla hazırlanan ÖMK denilen garabetle uydurulmuş yeni unvanlarla bölmeye giriştiler; bir teneffüs arasında hazırlanabilecek basitlikte olan bu kanunla öğretmenlerin uzmanlıklarını, diplomalarını, emeklerini, meslekteki kıdemlerini görmezden geldiler; öğretmenleri geçinemez, eve boynu bükük sınıfa ise düşünceli biçimde girer hale getirdiler; yaşanabilir bir emeklilik hayalini çaldılar; liyakatsizce atanan yandaş yöneticilerin mobbingleriyle bunalttılar, yine liyakatsiz mülki amirler arasında öğretmen azarlamayı adeta bir geleneğe dönüştürdüler, biz hakkımızı aradığımızda “trol” deyip, “çapulcu” deyip hedef gösterdiler, öğretmenlerin Başöğretmenlerinin kendilerine emanet ettiği öğrencilerine çağdaş, laik ve adil bir eğitim verebilmesini engellediler ve şimdi bugün utanmadan takiyye yapacak, öğretmenliğin kutsallığından bahsedecekler.

Eğitim-İş olarak, “Madem bugün bizim günümüz, riyakarlığa sırtımızı dönüyoruz. Bu acınası tiyatronun zorunlu figüranları olmuyoruz” diyerek, MEB’in organize ettiği hiçbir etkinliğe katılmadık. Biz bu Öğretmenler Günü’nde, tüm illerde önce Başöğretmenimizin anısına Atatürk anıtlarına karanfil bırakıp saygılarımızı ve şükranlarımızı sunmayı, ardından kamuoyuna gerçekleri anlatmayı doğru bulduk.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol