Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Rezerv Alan Belirsizliği Tedirgin Ediyor!

Yayınlanma Tarihi : 06.05.2024 09:38 Bu haber 409 defa okundu

Hatay'ın Antakya ve Defne bölgesinde rezerv alan ilan edilen yerlerde bulunan az hasarlı evlerin yıkılacağı duyuruldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Rezerv Alan Belirsizliği Tedirgin Ediyor!

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ve Mehmet Güzelmansur, depremzedelerin karşı çıktığı ve tamamen belirsizlik içerisindeki rezerv alanlarla ilgili Odabaşı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.Rezerv Alan Belirsizliği Tedirgin Ediyor!

"Çocuklarımızı, eşlerimizi yurtdışına çalışmaya göndererek sahip olduğumuz evlerimizin elimizden alınmasını istemiyoruz. Tadilatını, güçlendirmesini yaptığımız, az hasarlı ve hasarsız evlerimize dokunmayın" diyen vatandaşların sesini duyurmak için yetkililere seslenen Milletvekili Yıldırım Kara "Depremden sonra, en çok kafa karıştıran ve en çok mağduriyet yaratan süreçlerden birisi rezerv alanlar oldu. Hakkında tutarlı ve bütünlüklü açıklamaların yapılmadığı rezerv alanlar, yurttaşlarımız arasında tedirginliğe, mülklerinin kaybedilmesi endişesine yol açıyor.Rezerv Alan Belirsizliği Tedirgin Ediyor!

Akevler, Gazi, Odabaşı, Çekmece ve Cumhuriyet mahallelerimizde bu ortak bir sorun haline geldi.

Biz de bugün Antakya’daki rezerv alanlar hakkında, Odabaşı Mahallesi’nde yapılan toplantıya katılım sağlayarak, yurttaşlarımızın taleplerine aracı ve tercüman olduk.

Antakya’nın farklı mahallelerinde yurttaşların sorunu ortak. Rezerv alan uygulamasının kapsamı, amaçları ve sonuçları yeterince açıklanmış değil. İnsanlarımız mülklerini, tırnaklarıyla kazıyarak inşa ettikleri evleri kaybetme tehlikesi yaşıyor.

Yetkililer hep masa başından cevap verdikleri Antakya’ya gelerek bu sorulara yerinde cevap vermelidirler.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol