Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Resim Sanatını öğrencilerine Bıraktı

Yayınlanma Tarihi : 21.11.2022 02:59 Bu haber 230 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 55 yıldır resimle ve öğretmekle uğraşan emekli Coğrafya öğretmeni Selahattin Solak, resim işleri ile kurslarını artık öğrencilerine bıraktığını, onların da bu işi başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Resim Sanatını öğrencilerine Bıraktı

Coğrafya Öğretmenliği yaptığı yıllarda binlerce öğrenci yetiştiren, 2000’li yıllarda emekli olan, eğitimci Selahattin Solak’ın resimle geçmişi 1967’lerde öğrencilik yıllarına dayanıyor. Yaklaşık 55 yıldır resimle uğraşan, atölyesinde resim öğreten, kişisel ve kursiyerleriyle birlikte sergiler açan emekli eğitimci Selahattin Solak pandemiyle birlikte inzivaya çekildi.

Emekli eğitimci Selahattin Solak “Çeşitli zamanlarda zevkine, amatörce resimler yaptım ve emekli olduktan sonra 2000 yılında amatörce çalışmalarıma devam ettirebilmek için küçük bir yer açtım, fakat bu bir süre sonra beni daha profesyonel bir yaşantıya çevirdi. İnsanlara ders vermeye, sergiler açmaya başladım. Bu süreçte yaklaşık 14 sergi açtım. Yurt içi ve yurt dışında sanatseverlere ulaşmış çok resimlerim oldu” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE ATÖLYEYİ KAPATTIM

Pandemi sürecinde atölyesini kapattığını anlatan emekli eğitimci Selahattin Solak “Dolayısıyla kendimi geri çekme gibi bir olay yaşadım. Yaklaşık 45-46 yıldan bu yana coğrafya ve resim öğretme kavramı beni yorduğunu anladım. Demek ki anlatma öğretme beni yormuş. Çekilmeyi uygun gördüm ancak çekilirken benden sonra devam eden 5 öğrencim açılıkları atölyelerle resim olayını devam ettiriyorlar. Mutluyum çünkü arkamda insanlar bıraktım, mutluyum çünkü yaklaşık 1967’den bu yana yaptığım resimler yurdun değişik yerlerinde, hatta yurt dışında olduklarını gördüm. Sattım kimisi değişik şekilde gitti, bir ismimiz olacak pişman değilim bıraktığıma. Öğrenci arkadaşlarıma da uzaktan da olsa bazen giderek destek veriyorum onları bırakmadım” diye konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol