Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Projelere ortak olmaya hazırız

Yayınlanma Tarihi : 20.10.2016 00:00 Bu haber 670 defa okundu

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Oktay ile beraber Hatay Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD)  Başkanı Tahsin Kabaali’yi makamında ziyaret etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Projelere ortak olmaya hazırız

Başkan Kerimoğlu, talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının toplumsal bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinerek, dernek olarak il genelinde yapılan çalışmalardan bilgiler aktardı.

KERİMOĞLU: DESTEĞİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Yapılan bu çalışmaların toplum yararına önemli bir sağlık sorununu ortadan kaldırmaya yönelik olduğuna değinen Kerimoğlu, hasta bebek doğumlarının sıfıra getirilmesi konusunda hedefler konulduğuna ve bu çalışmalarda sağlık kuruluşlarının ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çalışmaları desteklediklerini ve çalışmaların içerisin de dernek olarak bizlerde çok ciddi mesafeler kat etmiş bulunmaktayız. Hastalıkların önemine dikkat çekmek adına geçmişten günümüze kadar bu çalışmaların devam ettiğine ve mevcut hastalarımızın sorunlarına çözüm bulmak için ise dernek olarak en iyi çalışmaları ortaya koymak için mücaadeleye devam ettiklerine değinerek bu güne kadar birçok hastanın kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektörde de işbaşı yaparak çalışmaya başlamaların da ise derneğin bilgilendirme ve yol gösterici çalışmaları azımsanamayacak kadar önemlidir” dedi.

KABAALİ: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

HASİAD Başkanı Kabaali’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunlara değindi. Talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarının ülkemizde en fazla hasta sayısının Hatay’da bulunmasının üzücü olduğu kadar düşündürücü bir sağlık sorunu olduğuna değindi. Hastaların iş ve meslek edinme yolunda Hatoder yöneticileriyle işbirliği, içerisinde olmaya gayret etmelerine yeni projeler ve iş imkânlarının sağlanması için ise derneğin yeni projelerle hastaları desteklemelerini ve bu konuda iş dünyası olarak bu gibi projelere de ortak olma yolunda her zaman hazır olduklarını söyleyen Kabaali bu konuda engelli gençlerimizin mutluluğu için hepimiz her zaman elimizi taşın altına koymalı ve böylesi hayırlı bir iş yapan derneklere sahip çıkılması gerektiğine değinerek, dernek yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol