Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Çamlıyayla Belgeseli ABD’de

Yayınlanma Tarihi : 08.11.2022 23:29 Bu haber 217 defa okundu

Türkiye’deki yörük yaşamını konu edinen belgesellerden biri olan ve Prof. Dr. Sedat Cereci tarafından 2022 yılında çekilen “Kozalağın Mucizesi” adlı belgesel, ABD’nin Michigan eyaletinde 20-24 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen Media City Film Festival (MCFF) adlı etkinlikte gösterilecek.

Paylaş Paylaş Paylaş
Prof. Dr. Sedat Cereci’nin Çamlıyayla Belgeseli ABD’de

Akademisyen ve belgesel yönetmeni Prof. Dr. Sedat Cereci’nin son çalışması Çamlıyayla Belgeseli, Media City Film Festival (MCFF)’inde bir kez daha izleyiciyle buluşacak.

“Kozalağın Mucizesi” adlı, Toros Dağları’ndaki yörük yaşamını konu edinen ve Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde çekilen belgeselde, Çamlıyayla ilçesinin Kilikya Ermeni Krallığı’na dayanan tarihinden, Oğuz Boyu üyelerinin yöreye gelişlerine; yöresel dilden yemek kültürüne kadar yöre yaşamının canlı tanıklarla anlatıldığı dile getirildi.

Yörenin coğrafi özelliklerinden sanatsal çalışmalara kadar geniş bir alanda ele alındığı belgeselde, Çamlıyayla’nın ileri gelenleriyle yapılan görüşmeler ve yörenin belli başlı geleneklerinin de aktarıldığı belirtildi. Serap Yetiş, Burhan Yetiş, Faruk Sakallı, Mehmet Ali Yetiş, Sahra Kahraman, Ahmet Yılmaz’ın koordinatörlük yaptığı belgeselde, yörüklerin yufka ekmeğinden bandırmasına, karsambaçtan karakuş tatlısına, iğne oyasından eye dolmasına kadar bütün kültürel özelliklerinin ele alındığı bildirildi. Belgeselin kurgusunun Murat Çam tarafından yapıldığı dile getirildi.

Prof. Dr. Cereci’nin çok sayıdaki kültür belgeselinden biri olan Kozalağın Mucizesi adlı belgeselin, Toros Dağları’ndaki yörük yaşamını anlatırken, yörenin kültürel değişimine vurgu yaptığı da belirtildi. Belgeselin, 2023 yılından itibaren uluslararası festivallere katılmasının planlandığı öğrenildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol