Hatay Mahalli Haber
MENÜ

PEYGAMBERİMİZİN AHLAKINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Yayınlanma Tarihi : 09.04.2016 00:00 Bu haber 798 defa okundu

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ile beraberindeki heyet, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hatay Valisi Ercan Topaca’yı makamında ziyaret ederek hafta kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
PEYGAMBERİMİZİN AHLAKINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Topaca, bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın toplum içindeki sorunların çözümüne ışık tutmasını ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek başladığı konuşmasında “Artık çağımız bilgi çağı. Her türlü bilgiye anında ulaşma imkânımız var. Dolayısıyla Peygamberimizin eşsiz ahlakını da bu imkânlardan yararlanarak tüm yönleriyle anlamalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Toplum olarak yaşadığımız sorunların temelinde bazı ahlaki zafiyetlerin yattığını düşünüyorum. Bundan dolayı Peygamber Efendimizin insanlarla ilişkisini, iletişimini, olaylara yaklaşım tarzını, sorunları çözüm biçimini, hoşgörüsünü anlamamız ve hayatımıza endekslememiz büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan terör sorununun çözümüne katkısı olabilecek kardeşlik, milli birlik ve beraberlik duygularının harekete geçirilmesine ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kutlu Doğum Haftası ana temasını Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım şeklinde belirlenmesi de ayrıca önemlidir.

Bu tema çerçevesinde vahdet içerisinde olmamız, milletimizin bütünlüğünün korunması ve yeni neslin buna alıştırılması anlamında önem taşımaktadır. Bu anlayışı sadece bir haftayla sınırlamayıp bunu bir yıla yayarak insanların kafasında İslamiyet’in ve Peygamber Efendimizin ahlakının birleştirici, bir arada tutan ve birbirine tahammülü öğütleyen bir anlayış olduğunu göstermemizin milli bir görev olduğunu düşünüyorum.

Bu vesileyle bu yılki Kutlu Doğum Haftasının, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin yüksek ahlakından aldığımız ilham ve ışıkla, onun rehberliğinde, ülkemizde ve bölgemizde yüzlerce yıldır hüküm süren kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve devamının sağlanmasına vesile olmasını diler, tüm Hataylı hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutlarım” şeklinde konuştu.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise kabulünden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür ederek bu yıl “Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” teması çerçevesinde, ilk olarak 12 Nisan 2016 Salı günü saat 20.00’de Antakya Spor Salonunda ve hafta boyunca diğer ilçelerimizde farklı üniversitelerden ilahiyatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek konferanslar ve etkinliklerle icra edilecek olan Kutlu Doğum Haftası programı hakkında bilgi verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol