Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Ottoman Karma Proje İşadamlarına Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi : 11.10.2016 00:00 Bu haber 1515 defa okundu

Güngör Şirketler Gurubu şehrin ilk karma projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ottoman Karma Proje İşadamlarına Tanıtıldı

Güngörler Şirketler Grubu bölgenin gelişimine ve tanıtımına büyük destek sağlayacak olan şehrin ilk karma projesini iş adamları ve basın mensuplarına tanıttı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı ATSO Meclis Üyeleri, çok sayıda iş adamı ve birçok basın mensubu bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Güngör Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güngör, 5 yıl içerisinde birçok çalışmayı planladıklarını ve başlattıklarını İfade etti.

Güngör konuşmasının devamında: “Güngör Şirketler Grubumuzun temelleri 1973 yılında şehirlerarası taşımacılık ve oto yedek parça satışı ile ticari faaliyetlerine başlamıştır. 1980 yılında uluslararası nakliyat sektöründe faaliyet gösteren Güngör kardeşler 28 şubat 1983 yılında Ali Güngör, Murat Güngör, Kenan Güngör ortaklığında Güntır uluslararası taşımacılık ticaret A.Ş adı altında ticari tüm faaliyetlerini bu şirkette toplamıştır. 1987 yılında inşaat sektörüne adım atan Güngör kardeşler 1988 yılında gurup firması olan defne turizm işletme yatırım A.Ş firmasını tesis ederek Hatay merkezde yer alan 4 yıldızlı büyük Antakya otelini işletmeye başlamış ve böylelikle turizm sektörüne girmiştir. İnşaat ve turizm sektöründe yoğunlaşan Güngör kardeşler oto yedek parça ve nakliyat alanlarındaki faaliyetlerine son vermiştir” dedi.

Güngör şirketler gurubu 1997 yılında Türkiye’de İlk Uydu Kent Projesinin 1. etabı olan 316 konutun başarıyla tamamlandığını söyleyen Güngör Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Güngör: “2003 – 2008 yılları arasında ise Hatay ilimizde ilk 5 yıldızlı Antakya Ottoman Palace termal otel yatırımını gerçekleştirmiştir. 2012 yılında gest enerji  markası adı altında  güneş paneli üretimi, satışı ve kurulum mühendisliği alanında faaliyetlerine başlamış olup 2 yıl  içerisinde yapmış olduğu yatırımların ardından yıllık 120 mw panel üretim kapasitesi ile Türkiye’nin 1., Avrupa’nın da ilk 3 fabrikası arasına girmiştir. Güngör  Uydukent  güney  cephesinde  TOKİ  şehir  hastanesi  ile  karşılıklı  konumda  127962,01  m2   inşaat  alanına  sahip  bölgemizin   ve  şehrimizin  ilk  karma  projesi  28.03.2014  tarihinde  ruhsatı  alınarak  inşaatına  başlanmış ve  halen    yapımına   devam  etmektedir” diye konuştu.

Karma proje hakkında bilgiler veren Güngör: “ projemizde avm katları, ofis katları, otel katları bulunmaktadır. İki bodrum kat, zemin kat ve yedi normal kat olmak üzere planlanmıştır.

Çok yakın tarihte işletmeye ve şehrimizin hizmetine açılacaktır. Ayrıca 2017 içerisinde 3 bloktan oluşan 963 konutlu residence proje yatırımı yapmaya karar vermiştir. Yapımı tamamlanmış olan bölge hastanesi ve inşaatına başlanan 25 bin kişilik şehir stadyumu ilerde bölgemizin cazibe merkezi haline dönüşmesine ve yeni ihtiyaçların doğmasına neden olmuştur. Güngör kardeşler olarak bugüne kadar ürettiğimiz hizmetler ve oluşturduğumuz istihdam ile ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yaptığımız katkı ayrıca devlet büyüklerimizin yatırımlarımıza gösterdiği tevazu bizleri yeni yatırımlara yönelmede cesaretlendirmiştir. Bu cesareti borçlu olduğumuza inandığımız insanımıza ve ülkemize öncelikle kamu yararı gözetecek yeni sosyal projeler ve istihdam alanları oluşturmayı planlamaktayız” ifadelerini kullandı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin: “Proje Antakya için umut vaat eden önemli bir çalışmadır. Girişimci çalışmalarıyla yeni bir projeye imza atan Güngör kardeşlere çok teşekkür ederim.” Dedi.

ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ise bölgenin yatırımlarla güçlendirileceğini ifade ederek, “yapım aşamasında olan şehrin ilk karma projesi Hatay için önemli bir tanıtım vesilesi olacaktır. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

Yapılan konuşmalar ardından katılımcılara inşaat alanı gezdirilecek projeyle ilgili bilgiler verildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol