Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Onuncu Hasta Erzurumdan

Yayınlanma Tarihi : 29.08.2016 00:00 Bu haber 5704 defa okundu

Mustafa kemal Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, beyin pili ameliyetinın onuncusunu Erzurumdan gelen hastaya yaptıklarına dikkat çekerek; “  Bildiğiniz üzere halk arasında titremeli felç olarak ta bilinen Parkinson hastalığı ve hareket bozuklukları hastalıklarında beyin pili ameliyatı olarak bilinen derin beyin stimülasyonu (DBS) ameliyatını Nisan ayından itibaren Beyin cerrahisi anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla YILMAZ ve Nöroloji anabilim dalı üyesi Prof. Dr. E. Esra OKUYUCU’nun oluşturduğu ekip ile üniversite hastanemizde başlatmıştık.

Paylaş Paylaş Paylaş
Onuncu Hasta Erzurumdan

Ciddi bir hazırlık süreci ve altyapı çalışmaları sonrasında başlatılan bu ameliyat tekniği geçtiğimiz gün Yrd. Doç. Dr. Atilla YILMAZ ve Prof. Dr. E. Esra OKUYUCU ‘dan oluşan ekip tarafından 10. Hastaya uygulandı. 3 ay gibi kısa bir sürede 10 hastaya uygulanan bu ameliyatta son hastanın Erzurum Horasan’dan bu ameliyatı olmak için üniversitemize geldiğini sizlerle paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz.

 Ülkemizde başta İstanbul ve Ankara gibi büyük merkezlerde olmak üzere sadece 4-5 şehirde gerçekleştirilen bu ameliyatı olmak için Erzurum’dan bir hastamızın üniversitemize kadar gelmiş olması bizleri gururlandırmakta ve yaptığımız iş konusunda bizleri heyecanlandırmaktadır.

Hemşerilerimiz bir süre öncesine kadar bu tür özellikli ameliyatları olabilmek için başka şehirlere gitmek zorunda kalırken artık başka şehirlerden vatandaşlarımız bu tür özellikli ameliyatları olmaya üniversitemize dolayısıyla memleketimize gelmektedirler.

Bu kapsamlı ameliyatları burada başlatmamız ve devam etmemiz konusunda bizlerden hiçbir desteklerini esirgemeyen ve bizleri teşvik eden başta sayın rektörümüz Prof. Dr. Hasan KAYA ve sayın dekanımız Prof. Dr. Yusuf ÖNLEN ve anabilim dalı başkanımız Doç. Dr. Yurdal SERARSLAN olmak üzere tüm kıymetli hocalarım ve mesai arkadaşlarıma nezdinizde teşekkür etmek isterim.

Bu ameliyat Parkinson hastalığı dışında özellikle ellerde görülen titreme ve tik hastalığında da güvenle uygulanabilmektedir.

Bunun yanında ilaç tedavisine yanıtsız Sara hastalığında; pil uygulaması (VNS) ameliyatı ve gene ilaca yanıtsız kasılma (Spastisite, MS, CP vb.) hastalığında; baklofen pompası uygulaması ameliyatının da ilimizde ilk olarak üniversite hastanemizde beyin cerrahisi anabilim dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Atilla YILMAZ tarafından gene herhangi bir fark almadan gerçekleştirildiğini belirtmek isterim.

Gurur duyduğumuz bu gelişmeleri siz saygıdeğer basın görevlileri ile paylaşmaktan mutluluk duyarız.

Vatandaşlarımızın bu özellikli ameliyatı olmak için hiçbir ücret ödemelerine gerek olmadığını tüm giderlerin sosyal güvenlik kurumu tarafından karşılandığını da belirtmek isteriz. Bu gibi gelişmelerden siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın haberdar olması, ihtiyacı olan hastalarımıza ulaşmamızı dolayısıyla vatandaşlarımızın bu tür tedavi seçeneklerinden faydalanmasını sağlayacaktır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol