Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Olayın Failleri Örgütlü Çeteler

Yayınlanma Tarihi : 15.02.2016 00:00 Bu haber 871 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, “Bu olayları gerçekleştirenler mülteciler değil, sınırın iki tarafında da uzantısı olan örgütlenmiş çetelerdir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Olayın Failleri Örgütlü Çeteler

Dün olayla ilgili Valilik binasında Hatay Valisi Ercan Topaca Yayladağı sınırında mültecilerin geçişi sırasında yaşanan olaylarda şehit edilen sözleşmeli onbaşı Mustafa Uygun için bir basın açıklaması yaptı.

Vali Topaca açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Şehit edilen askerimiz 22 yaşında Mustafa Uygun isimli 94-3 sözleşmeli onbaşıdır. Olay önceki akşam 19.15 sıralarında yaşanmıştır.

Sınırımızda aldığımız tedbirler var. 276 kilometrelik uzunluğa sahip sınırda duvar çekilen yerlerde sınıra merdiven dayayarak duvarın üstünden atlayıp sınırı geçenler oluyor. Sınır çok uzun olduğu için orman tarafından gelenler oluyor. Bunlara destek olan Türkiye tarafından çeteler var. 4 kişi yakalandı. Sorguları devam ediyor. Askerimizin silahını da almışlar sabahki arazi aramasında silah bulundu. Tüm boyutlarıyla olay inceleniyor. Jandarma ve polisimiz nezaretinde çalışmalar yürütülüyor. Kaçak insan geçişleriyle ilgili yoğun önlem aldık. Sosyal medya da askerimizin gelenleri taciz ettiğini ve rahatsız ettiğini belirtip askerimizin hareket alanını sınırlama amaçlı yayın yapanlar var. Bunları biliyoruz. Askerlerin resimlerini kopyalayıp altına yazı yazıp bu şekilde askerimizi görev yapamaz hale getirecek yayınlarla ilgili kamuoyunun da sorumlu davranması gerekmektedir. Olmayan şeyleri oldu gibi gösteriliyor. Biz ne yapacağımızı biliyoruz. Görevimizi her şartta yapacağız.”

Kayıt Dışı Gelenlere Bilet Satılmayacak

Vali Topaca açıklamalarının devamında şu ifadelere değindi, “Sınırı kaçak geçerek ilimize giren mültecilere son alınan kararla otogarda bilet verilmeyecek, otobüslere bindirilmeyecek. Kayıt alınmadıysa bunları tespit edip sınır dışı etmeye devam edeceğiz. Güveççi ve Görentaş gibi sınır köylerinde kalanları da sınır dışı edeceğiz. Şayet kayıtları yapıldıysa onlar bizim kardeşimizdir. İnsani sebeplerden dolayı bize yasal yollardan sığınanları kamplara gönderiyoruz. Netice olarak 4 kişi gözaltına alındı ve çalışmalar da sürüyor. Olayları yapanlar mülteciler değil örgütlenmiş insan taciri çetelerdir. Devletimiz bu olayların üstesinden gelecektir.”

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol