Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Öğrenciler öğretmenleri için miting düzenledi

Yayınlanma Tarihi : 15.10.2016 00:00 Bu haber 699 defa okundu

Öğrenci Veli inisiyatifi adı ile çağrıda bulunan veli ve öğrenciler Samandağ 75.yıl Cumhuriyet alanında açığa alınan öğretmenleri görevlerine iade edilmeleri için tek yürek oldular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Öğrenciler öğretmenleri için miting düzenledi

Öğrenci Veli inisiyatifi adına av. Çetin Sakallı, CHP adına Milletvekili Birol Ertem, Samandağ Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Kamacı, Övder Adına Arkadaş Karataş, Eğitim Sen Adına Eğitimsen Samandağ Şube Başkanı Cüneyt Kayıkçı birer konuşma yaptılar. Mitingde konuşma yapan temsilcilerin yanı sıra Samandağ Belediye Başkan Vekili Nebil Yüksek, Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, İl insan hakları Kurulu üyesi Ali Açıkyol, Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Sivil Toplum Örgütleri, Samandağ Belediyesi Meclis üyeleri, meslek odası temsilcileri,  CHP, HDP, SYKP, ÖDP ve Vatandaşlar katıldı. Mitingin sunuculuğunu SYKP ilçe Başkanı Yusuf Kimyon yaptı.

SAKALLI: ZULÜM SON BULSUN

Öğrenci veli dayanışması Tertip Komitesi adına Avukat Çetin Sakallı, bu zulmün en büyük mağduru öğretmenler ise bir o kadar da öğrencilerimiz biz veliler mağduruz. Görevden uzaklaştırılan öğretmenlerimiz keyfi, hukuksuz, haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldıklarını düşündüğümüz için alanlardayız. Biz resmi, yasal meşru bütün yolları öğrenciler, veliler, okul aile birlikleri olarak bırakmayacağız ve bu yolda ilerleyeceğiz. “ifadelerine yer verdi.

ERTEM: SÖZ ALDIK

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin öğretmenlerin görevlerine iade edilmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek, hükümet yetkililerinden bu ay içinde görevlerine iade edilecekleri yönünde söz aldıklarını ifade etti.

KARADAŞ: BU DAVRANIŞ HİÇBİR İNANÇTA YOK

Övder Samandağ Şube Başkanı Arkadaş Karataş:”Her birinizi işlerinizi bırakarak buraya geldiniz. Her birinizin buraya gelişi bu zalimlere bir mesajdır. Bu çocuklarımızın geleceği bizim ellerimizde. Bu dünya atalarımızdan bize miras kalmadı torunlarımızdan ödünç aldık. Birlikte hareket ederek bedel ödeyerek bu işi başaracağız. Biz Samandağ’ın yollarında yürüdük savaşa karşı barışı istedik.  Burada çocuklarımızın geleceği de var. Hiç bir kanıt, tespit etmeden, yargı kararı olmadan evlerini başlarına yıkmak hiçbir düşüncede inançta yoktur ”dedi.

Minik öğrencilerin seslendirdiği Arapça “ya mğallimti” öğretmenim şarkısı eşliğinde miting sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol