Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Oduncu:”Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegane Sanatkar Öğretmendir.”

Yayınlanma Tarihi : 24.11.2023 12:24 Bu haber 172 defa okundu

Hatay Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Fatma Oduncu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında:”24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Paylaş Paylaş Paylaş
Oduncu:”Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegane Sanatkar Öğretmendir.”

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu da ilk önce öğretmenin; sözleri, tutumları ve eylemleri ile, çocuklarına rol model olması ile gerçekleşebilir. Fakat şüphesiz ki; bu saydıklarımızın sağlıklı gerçekleşebilmesi için gerekli olan temel unsur sevgidir.Oduncu:”Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegane Sanatkar Öğretmendir.”

Okul öncesi öğretmenliğinden, her yaş ve kademede bizler; öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir limanız.Oduncu:”Eserinin Üzerinde İmzası Olmayan Yegane Sanatkar Öğretmendir.”

Başöğretmenimiz M. K. Atatürk’ün; bir vecizesinde bahsettiği gibi, “adeta, bahçesinde gül yetiştiren bahçıvan edasıyla”, çocuklarını sonsuz bir özveriyle yetiştirendir öğretmen.

Bilimin, sanatın, aydınlığın, iyiliğin, doğruluğun, kısacası; insanı insan yapan tüm değerleri sevgiyle harmanlayarak, öğretmeye adanmış bir ömürdür öğretmenlik.

Ve bizler; cumhuriyetin değerleriyle büyüyen, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; temel hak ve özgürlüklere saygı duyan ve gücünü sevgiden alan öğretmenler olarak; daima bu ilkeler ışığında yeni nesillere ışık tutacağız.

6 Şubat depreminde; sabah, çocuklarına kavuşma umuduyla uyuyan sayısız öğretmenimiz, yine sayısız çocuğuyla bir daha uyanamadı. Hakları asla ödenemeyecek kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ve hayatta olan; çok zor şartlar altında, konteynır kentlerde bu kutsal görevi aynı aşkla icra eden tüm öğretmenlerimizin, kurumlarımızdaki tüm emekçilerimizin, değerli müdürlerimizin, öğretmenler gününü şahsım ve yönetim kurulumuz adına tebrik ediyorum.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol