Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Murat Yurdakul Venezuela 16. Dünya Şiir Festivali’ne Davet Edildi

Yayınlanma Tarihi : 07.10.2022 12:28 Bu haber 254 defa okundu

Şair Murat Yurdakul, 18 - 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Venezuela 16. Dünya Şiir Festivali’ne Türkiye’den konuk olarak çağrıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Murat Yurdakul Venezuela 16. Dünya Şiir Festivali’ne Davet Edildi

Yaptığı eserlerle yurt içi ve yurtdışından takip edilen ve ödüller kazanan Murat Yurdakul, son olarak da 18 - 20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Venezuela 16. Dünya Şiir Festivali’ne davet edilmesi büyük bir onur olarak gösterildi.

MURAT YURDAKUL KİMDİR?

Murat Yurdakul, 24.09.1983 Adana’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü tamamladı. Yazın hayatına öyküyle başladı. Öyküleri, şiirleri Varlık, Kitap-lık, Milliyet Sanat, Yom Edebiyat, Öykülem, Yeni E, Oggito Öykü, Hürriyet Gösteri, Espaco Do Ser (Portekiz), Modern Poetry Translation (Britanya), Words Without Borders (Amerika), Caire Cultural (İtalya), Balkan Literary Magazine (Sirbistan), Peking University Journal of Cultural Arts and literature (Çin) dergilerinde yayımlandı. İtalya’da XIII uluslararası Premio Vitruvio Şiir Ödülü’ne değer görüldü (2018). Britanya’da Modern Poetry Translation Dergisi’nde en iyi çevirmen seçildi (2018). İtalya’da VI uluslararası Città Del Galateo Edebiyat Öykü Ödülü’ne değer görüldü (2018). İtalya’da Casa Editrice Cento Verba öykü derlemesine katıldı (2019). UCİM Hatay proje koordinatörü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol