Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Munzur Festivali'nde Ressam Ali Taş Rüzgari Esti

Yayınlanma Tarihi : 09.08.2023 19:50 Bu haber 266 defa okundu

21.si düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Ünlü Ressam Ali Taş'ın kişisel resim sergisi açıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Munzur Festivali'nde Ressam Ali Taş Rüzgari Esti

Dünya çapında birbirinden değerli çalışmalara imza atan sanatçının sergisi yoğun bir ilgiyle karşılaşılandı. Ressamın bir deprem mağduru olması sebebiyle, deprem temalı tablolar dikkat çekti. Depremden sonra Antakya'dan Tunceli'ye gelen ünlü sanatçı ilin doğal güzellikleri ve insanlarını da tuvallerine yansıtmayı ihmal etmedi. 

Birbirinden değerli eserler dikkat çekerken çok sayıda insan tarafınca hayranlıkla izlendi. Büyük  beğeni ve takdir toplayan Ressam Ali Taş'ın tuval üzerine yağlıboya tekniğinde 50 eseri sergilendi. 

Açılış günü canlı performans resim gösterisi de sunan Ressam Ali Taş "Akbelen'e Dokunma" sloganıyla çizdiği resimde toplumsal duruş ve mesajını da vermeyi ihmal etmedi. 

AÇILIŞI TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU YAPTI

Sergiyi Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve eşi ile beraber çok sayıda sanatsever izledi.  Ressam Ali Taş'ın eserlerine hayran kalan Başkan Maçoğlu açıklamasında, Ressam Ali Taş'ı daha önceden tanıdığını, başarılı çalışmalarını bildiğini belirterek, "Buraya gelirken çok etkili eserler göreceğini biliyordum" dedi. 

Çizdiği deprem konulu resimlerle deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini de hatırlatan sanatçı Ali Taş, Festivalin afişini de tasarlayarak katkıda bulunduğu için ayrıca teşekkür etti. 

Ressam Ali Taş'ta depremden sonra geldiği Tunceli'de kendisine her konuda yardımcı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu başta olmak üzere, emeği geçen tüm belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Festival bitiminden sonra 1 hafta açık kalacak olan sergiyi görmek isteyenler için Tunceli merkez Yeraltı çarşının üstünde halka açık bir şekilde sunulmaya devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol