Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜ’de Tarım Eğitiminin 177. Yıl Dönümü Kutlandı

Yayınlanma Tarihi : 14.01.2023 06:36 Bu haber 350 defa okundu

Ülkemizde tarım eğitiminin 177. yıl dönümü dolayısıyla Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi’nde tören düzenlendi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ’de Tarım Eğitiminin 177. Yıl Dönümü Kutlandı

Törene; MKÜ Rektörü Veysel Eren, MKÜ Dekanı Prof. Dr. Nihat Demirel, Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Sever, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. 

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Tarım Eğitiminin yıldönümünü şu sözlerle kutladı;

“Ziraat Mühendisliği, tarıma dayalı toplumların pusulası olmuştur. Tarımsal eğitimin ilerlemesinin daima verim artışını ve iş gücünden tasarrufu sağlayacağı bilinciyle ülkemizde açılan Halkalı Yüksek Ziraat Okulu eğitim ve öğretimini sürdürerek Ziraat Mühendisi yetiştirmiştir. 

İlerleyen dönemlerde Türk tarımını modernleştirmek, sorunlarını bilimsel açıdan görmek ve çözmek, Türk tarımına hizmet edecek Ziraat Mühendislerini yetiştirmek ve bu alanda eğitim-öğretim ve araştırma yapmak amacıyla kurulan Ziraat Fakültelerinin varlığını biliyor olmak bizi her zaman sahada yürüttüğümüz çalışmalarda güçlü kılmıştır.

Ülke tarımının gelişmesi ve dünyada bu alanda söz sahibi olabilmemiz, ancak iyi eğitim almış Ziraat Mühendislerinin sahada görev yapmasıyla mümkün olabileceği bilincinden hareketle yetişecek olan ziraat mühendislerimizi sahada yanımızda görmekten gurur duyacağımızı tekrar belirtmek ister, Tarım Eğitim Yılının hepimize hayırlı olmasını dilerim.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol