Hatay Mahalli Haber
MENÜ

MKÜ'de 'Cumhuriyet' Coşkusu

Yayınlanma Tarihi : 31.10.2023 15:13 Bu haber 138 defa okundu

Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 27-29 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı etkinlikleri sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
MKÜ'de 'Cumhuriyet' Coşkusu

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Beykoz Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden 116 sporcunun katıldığı etkinliğin ilk iki günü grup müsabakaları gerçekleştirildi. MKÜ'de 'Cumhuriyet' Coşkusu

Etkinliğin son günü olan 29 Ekim tarihinde ise Tayfur Sökmen Kampüsünde bir araya gelen sporcular kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kampüs içerisinde bulunan Anıt alanına kadar yürüyen sporcular, burada saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşını okudular. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay’ın günün anlamı ve önemine değinen konuşmalarının ardından final müsabakalarına geçildi. MKÜ'de 'Cumhuriyet' Coşkusu

Tayfur Sökmen Kampüsünde gerçekleştirilen ve kıran kırana mücadelelere sahne olan Ünilig Kros Türkiye Şampiyonası Büyük Kadınlar final müsabakalarında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ise üçüncü oldu. Ünilig Kros Türkiye Şampiyonası Büyük Erkekler müsabakalarda da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi birinci, Erciyes Üniversitesi ikinci, Gaziantep Üniversitesi üçüncü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi de dördüncü oldu.

Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kıyasıya mücadelelerin yaşandığı Hado final müsabakaları sonucunda KTO Karatay Üniversitesi birinci, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ikinci, Lokman Hekim Üniversitesi üçüncü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi dördüncü oldu.

Tayfur Sökmen Kampüsü içerisinde yer alan açık spor tesislerinde gerçekleştirilen Plaj Voleybolu kadınlar final müsabakalarında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi birinci, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ikinci, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa üçüncü oldu. Plaj Voleybolu Erkekler final müsabakalarında ise Beykoz Üniversitesi birinci, Erciyes Üniversitesi ikinci, Çukurova Üniversitesi ise üçüncü oldu. 

Derece giren sporculara kupa ve madalyaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersin Can, Prof. Dr. Erhan Yengil ve Prof. Dr. Mehmet Turan tarafından verildi. 

Müsabakalar sonrası Amfi Alanında TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır tarafından konser verildi. Akçayır konserde birbirinden güzel türküler seslendirerek kendisini dinlemeye gelen seyircilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol