Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Mezardan çıktık, Mezara Girmeye Hazırız!

Yayınlanma Tarihi : 10.02.2024 20:22 Bu haber 110 defa okundu

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasında Antakya’dan ayrılmayacak yaptığı araştırma ve bilimsel çalışmalarla tescilli yapıların yeniden hayata kazandırılmasında büyük emekleri olan Harita Mühendisi Kenan Kantarcı yıkım şirketi ve ekiplerine karşı haklı mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Mezardan çıktık, Mezara Girmeye Hazırız!

6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen depremde hasar gören tescilli binaların yıkım şirketi tarafından usulsüzce aldıkları kararlarla yıkmaya geldiklerini belirten Harita Mühendisi Kenan Kantarcı, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirdiği açıklamada yıkım şirketinin Antakya’nın Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan tescilli binaları yıkmaya geldiklerini belirten Harita Mühendisi Kenan Kantarcı, “Antakya’nın tescilli yapıları arasında bulunan yapıların yıkılan duvarlarında ayrıştırmalar yapılmış, taşlar bir kenara konulmuş ve yapının bazı şartlarda ayakta tutulabilir olan bir yapıyı yıkmaya geldiler. Bizler yine enkazların üstünde ve kepçelerin önündeyiz. Antakya’nın sahipsiz ve kimsesiz olmasından dolayı yapılan çalışmaların tamamı ağır cezalık suçlar. Bu süreçten sonra Antakya sahipsiz değildir ve Antakya’ya bu kötülüğü yapmalarına izin vermeyeceğiz. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum.” dedi.

Antakya’yı yok etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Harita Mühendisi Kenan Kantarcı, “6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen deprem sonrasında kalan birkaç tane tescilli binamızı da yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum. Buradan ancak ve ancak benim cesedim çıkar, ondan sonra burayı yıkabilirsiniz. Antakya’yı asla ve asla bu aldığınız karara rağmen sizlere teslim etmeyeceğim. Bu rezilliklerinize artık bir son verin. Bu aldığınız kararların hiçbir hukuki geçerliliği yok ve bu çalışmalar bu şekilde yapılamaz.” dedi.

Antakya’da deprem sonrasında kalan tescilli yapıları yeniden hayata geçirmek için korumaya devam edeceklerini belirten Harita Mühendisi Kenan Kantarcı, “Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan tescilli Yapı çok güzel bir noktada. Projesi hazırlanmış ve korumaya alınmış. Kültür bakanlığı’na verilmesi gereken projeler hazırlanmış ama ne yazık ki yıkım şirketi bu tescilli yapıyı yıkmakla uğraşıyor. Korumaya alınmış olan bu tescilli yapıyı yıkmakla neyi elde etmek istiyorsunuz? Neyi kazanacaksınız? Buna asla bizler müsaade etmeyeceğiz. 1 yıl önce biz mezardan çıktık, şimdi de mezara girmeye hazırız. Biz Antakya’da doğduk, Antakya’da öleceğiz. Bunu da herkes bilsin.” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol