Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Meslek Komitelerimiz, Odaların Lokomotifi Durumunda

Yayınlanma Tarihi : 23.11.2022 22:49 Bu haber 190 defa okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Organ ve Meslek Komite üyeleri ile personellere yönelik Oryantasyon eğitimi verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Meslek Komitelerimiz, Odaların Lokomotifi Durumunda

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, eğitim seminerleri aralıksız devam ediyor.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen oryantasyon eğitimini MB Akademi Eğitmeni Mehmet Besleme verdi.

15 Ekim tarihinde yapılan seçimlerin ardından oluşan yeni meclis ve organ üyelerine yönelik verilen seminerde konuşan MB Akademi Eğitmeni Mehmet Besleme; ”Odamızın hukuki yapısı, kuruluş gayeleri ve 5174 sayılı kanunla sizlere verilen görev ve sorumlulukların farkına varabilmeniz için bu gün sizlerle birlikteyiz. Bu tür eğitimler, odaların kalitesini yükselttiği gibi, meclisimizin de teknik ve mevzuatların daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır.” dedi.

İTSO’NUN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Sinevizyon destekli olarak İTSO Yeni Yönetimi,  meslek komite üyeleri ve meclis üyelerine yönelik seminer veren MB Akademi Eğitmeni Mehmet Besleme;  Ticaret Odalarının görev ve işlevleri sorumlulukları hakkında teknik bilgiler vererek; “İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz yıllarda C sınıfı iken, Başarılı çalışmaları sayesinde B sınıfı Akredite olarak Avrupa standartlarında hizmet vermeye başladı. Planlı ve programlı çalışmalar yapılırsa, hedefler belirlenirse, önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmesi halinde Başarı grafiğini en üst düzeye yükseltebileceklerine inanıyorum” dedi.

MB Akademi Eğitmeni Mehmet Besleme, sunumunda; 15 Ekimde yapılan seçimler sonrası oluşan yeni meclisin hayırlı olmasını diliyorum. Ticaret ve Sanayi Odalarında en önemli görev ve sorumlulukların Meslek Komite Üyelerine düştüğünü söyleyebiliriz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamızda 22 ayrı meslek komitemiz mevcut olup, meslekleri ile ilgili sorunların çözümü için çalışmalı bu sorunları yönetime bildirmelidir. Adeta odalarda lokomotif görevi gören Meslek Komitelerimiz sayesinde yeni projeler de geliştirilebilir. Meslek Komitelerimizden meslekleri ile ilgili inceleme yapmak, yararlı ve gerekli gördükleri konuları görüşmek üzere yönetim kuruluna teklifler sunabilmektedirler. Yine Meslek Komitelerimiz, Mesleklerine ait işler hakkında, Meclis veya yönetim kurulu tarafından bilgi istenmesi halinde bu konuda araştırma yapmak ve sistemi cevaplandırmaktadırlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

KALİTELİ HİZMET ÜYE MEMNUNİYETİ ÖNCE GELİR

Odalarımızın hizmetlerinin daha iyi yapılması için Kalite yönetim sistemi de önemli etkenler arasında yer aldığına dikkat çeken MB Akademi Eğitmeni Mehmet Besleme; “Ticaret ve Sanayi Odalarında kaliteli hizmet ve üye memnuniyeti ön planda olmalıdır. Odalarımızda Yönetim, Meclis, Genel Sekreterlik ve personeller de görev ve sorumlulukları dâhilinde uyum içerisinde olmaları halinde odaların prestiji ve başarı grafiği daha da artacaktır. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalarında kalite ve özgüven yer almaktadır. İTSO Başkanımız Levent Hakkı Yılmaz ve yönetiminin başarılı çalışmaları sayesinde bölge ekonomisine sunduğu katkıları görüyor ve takdir ediyoruz. Bu bağlamda İTSO Yönetimi ve personeline de başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol