Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Melekler Avrupada biz de varız dedi

Yayınlanma Tarihi : 16.12.2016 00:00 Bu haber 557 defa okundu

Kadınlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor konuk ettiği Macaristan’ın Uniqua Sopron  takımını 74-66 mağlup ederek büyük mutluluk yaşadı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Melekler Avrupada biz de varız dedi

Antakya Spor Salonu’nda oynanan mücadele Syntsina ve George’un karşılıklı basketleriyle başlarken, Paris’in sayılarına rağmen ilk 5 dakika 6-6’lık eşitlikle geçildi. Drammeh ve Fegyverneky’in sayılarıyla öne geçen konuk ekibe Tuğba ve Bahar ile yanıt veren Hatay BŞB, Paris ve Syntsina’nın basketleriyle son 2 dakikaya 17-16 üstün girdi. Kalan sürede Fegyverneky’in üst üste sayılarıyla skor bulan konuk Macaristan ekibi, Krnjic’in basketiyle ilk çeyreği 21-19 önde tamamladı.

Maçın ikinci periyotuna Bahar Öztürk ile giren Hatay Büyükşehir Belediyespor, Drammeh’in sayılarına çözüm bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 39-39 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Courtney Paris ve Bahar Öztürk ve Katsiaryna Snytsina’nın başarılı hücum performanslarıyla üçüncü periyotu 56-51 alındı.

Karşılaşmanın son periyotunda temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor Bahar, Snytsina ve Popovic’in basketleriyle karşılaşmayı 74-66 kazanmayı bildi.

TALİHSİZ SAKATLANMA

Oldukça sert ve çekişmeli geçen maçta Hatay Büyükşehir Belediyespor’un en iyi oyuncularından biri olan Natalie Hurst karşılaşmanın 3. dakikasında ayağına almış olduğu darbeyle yere düşerek acılar içerisinde salonu sert etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan Natalie Hurst’un çekilen MR sonucunda ayağında yırtılma olduğu tespit edildi. Talihsiz bir şekilde sakatlanan Natalie Hurst, Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek.

EKSİK KADROYA RAĞMEN GALİBİYET

Güçlü rakibi Uniqua Sopron’a karşı ortaya konulan oyun ve galibiyet Hatay Büyükşehir Belediyespor taraftarlarını sevince boğdu.

Ekin Baş’la birlikte giden Marina Baş’ın yokluğuna bir de Natalie Hurst’un sakatlanmasıyla takımda büyük talihsizlik olduğunu belirten Hatay Büyükşehir Belediyespor taraftarlar, her şeye rağmen oyuncuların ortaya koymuş olduğu mücadele ve galibiyet bizleri oldukça umutlandı. Tüm oyuncularımızı yürekten kutluyoruz” dediler.

MAÇIN EN SKORERİ BAHAR ÖZTÜRK OLDU

Uniqa Sopron maçında muhteşem bir oyun sergileyen ve 21 sayı ve 8 ribaund ile Hatay Büyükşehir Belediyespor Bahar Öztürk oldu.

Macaristan temsilcisi Uniqua Sopron’da ise Cayla George 17 sayı- 9 ribaundla mücadeleyi noktaladı.

SAAT DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU

Hatay Büyükşehir Belediyespor- Uniqua Sopron karşılaşmanın saat 18:00’de başlaması gerekirken Uniqua Sopron takımını taşıyan uçağın rötar yapmasından dolayı maçın saat 20:00’ye alındığı öğrenildi.

POPOVİC: ÇOK MUTLUYUM

Maçın sonunda değerlendirmelerde bulunan sporcu Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncusu J.Popovic: “Çok önemli bir galibiyetti. Kazanmamız gereken bir maçtı ve çok iyi bir savunma yaptığımızı düşünüyorum. Kazandığımız için çok mutluyum. Bugün mücadele sırasında sakatlanan takım arkadaşımız Natalia Hurst için oynadık ve kazandık” dedi.

CHATZİDAKİ: ÇOK GÜZEL BİR GALİBİYET

Hatay Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Katerini Chatzidaki  yaptığı açıklamada: “Bizim için oldukça önemli bir galibiyetti. Euroleague’de önemli bir galibiyet kazandık. Ama duygularımız biraz karışık çünkü bu maçta Natalia Hurst sakatlık geçirdi. Yani çok fazla sevinemedik. Yine de çok güzel bir galibiyetti bizim için. Bizim bu maçtaki stratejimiz onların en iyi oyuncusunu olabildiğince potadan uzakta tutabilmekti. Bunu da çok güzel bir şekilde başardık. Oyun süresince kendi planımızı uyguladık ve sonuçta kazandık” ifadelerine yer verdi.

4 OCAK’TA BOURGES BASKET TAKIMIYLA KARŞILACAK

Hatay Büyükşehir Belediyespor 4 Ocak 2017 Çarşamba günü Fransa deplasmanında CJM Bourges Basket takımıyla karşılaşacak.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol