Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip çıkmak Için Hep Birlikte Harekete Geçelim

Yayınlanma Tarihi : 05.05.2024 11:49 Bu haber 465 defa okundu

Eğitimiş, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, "laik ve bilimsel eğitime sahip çıkmak için birlikte hareket etme" çağrısında bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip çıkmak Için Hep Birlikte Harekete Geçelim

Günal, basın açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın laik ve bilimsel eğitimden uzak, Atatürk ve Cumhuriyeti yok sayan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'  isimli müfredat taslağına karşı sessiz kalmayacağız. Bu taslak, eğitim sistemimizi ideolojik bir bakış açısıyla şekillendirme tehdidi taşımakta; bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşarak, ezberci ve dogmatik bir eğitim anlayışını teşvik etmektedir.

Eğitim-İş olarak, bu taslağa karşı sesimizi yükseltmek, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik ve bilimsel eğitimden yana olduğumuzu göstermek için imza kampanyası başlatıyoruz.

8 Mayıs 2024 tarihinde, taslağa ilişkin tespitlerimizi iletmek için Bakan Yusuf Tekin’le görüşmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na gidiyoruz.

Unutmayalım, laik ve bilimsel eğitim, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı eğitim, çocuklarımızın en temel haklarından biridir. Bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz. Hep birlikte bu taslağın geri çekilmesi için mücadele edelim."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol