Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kültür Yolunu Türkiye'nin Güzellikleri Süslüyor

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2024 11:26 Bu haber 30 defa okundu

16 şehirde, toplamda 8 ay sürecek Kültür Yolu Festivalleri’nde kent meydanlarını ve gözde açık hava mekanlarını Türkiye Güzellikleri Sergisi’yle fotoğraflar süslüyor. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin bugüne kadar farklı fotoğraflarla Almanya’dan ABD’ye, Rusya’dan Güney Afrika’ya, Hindistan’dan Zambiya’ya, Katar’dan Arjantin’e yirminin üzerinde ülkede sergilenen Türkiye Güzellikleri Sergisi, bu yıl Kültür Yolu Festivalleri’nde vatandaşlarla buluşacak. Festivallerin ilk durağı Adana’da Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başlayan fotoğraflar, 15 kentin ardından Kültür Yolu Festivalleri’nin yapılacağı son kent Antalya’da Cumhuriyet Medyanı’nda yerli yabancı turistlerin ilgisine sunulacak. Sergide 31 usta fotoğrafçıdan 39 fotoğraf yer alıyor. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Kültür Yolunu Türkiye'nin Güzellikleri Süslüyor

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAFLARDAN SEÇKİKültür Yolunu Türkiye'nin Güzellikleri Süslüyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 39 yıldır aralıksız düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında ödül alan kareler Türkiye’nin görsel tarihine not düşüyor. Bu yarışma organizasyonuna 2018 yılından bu yana ülke tanıtımına katkı sunmak adına "Türkiye Güzellikleri" ayrı bir yarışma olarak eklendi. Her yıl 5 binden fazla eserin katıldığı yarışmada ödül alan fotoğraflardan oluşan dev arşivden seçilen kareler, farklı seçkilerle dünyanın farklı kentlerine taşındıktan sonra bu yıl sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne taşındı. Kültür Yolunu Türkiye'nin Güzellikleri Süslüyor

SAHİP OLDUĞUMUZ ÜLKEMİZİN GÖRSEL ZENGİNLİĞİKültür Yolunu Türkiye'nin Güzellikleri Süslüyor

Bugüne kadar dünyanın farklı kentlerinde ilgi çeken fotoğrafların, ülkenin en büyük kültür ve sanat etkinliği haline gelen Kültür Yolu Festivalleri’yle Türkiye’de vatandaşlarla buluşmasının önemini anlatan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, “Türkiye Güzellikleri fotoğrafları ülkemizin tanıtımı adına yurt dışında pek çok kez görücüye çıktı. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde şimdi Erzurum’un Palandöken’i Trabzon’a, Trabzon’un Sümela Manastırı Nevşehir’e, Nevşehir’in balonları, İstanbul’a, İstanbul’un Kız Kulesi, Şanlıurfa’ya Şanlıurfa’nın Kümbet evleri Antalya’ya taşınacak. Ülkemizin sahip olduğu görsel zenginlik, bu sergi sayesinde Kültür Yollarını süsleyecek” diye konuştu. 

SERGİDE FOTOĞRAFI OLAN İSİMLER

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol