Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KRALİÇELER PLAY OFFA İYİ BAŞLADI

Yayınlanma Tarihi : 11.04.2016 00:00 Bu haber 819 defa okundu

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin Play-Off çeyrek final maçının ilk ayağında temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor konuk ettiği Samsun Canik Belediyespor’u 78-64 mağlup etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
KRALİÇELER PLAY OFFA İYİ BAŞLADI

Antakya Kapalı Spor Salonunda ilginin yoğun olduğu maça Hatay Büyükşehir Belediyespor Anna Vajda, Natalie Hurst, Courtney Paris, Katsıaryna Snytsına ve Bahar Öztürk beşlisiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında takımın yıldızlarından Katsıaryna Snytsına'nın sakatlanmasıyla M. Tuğba Oral oyuna dahil edildi.

ÇEKİŞMELİ MAÇ OLDU

İlk dakikalardan itibaren gösterdiği performansla göz dolduran Hatay Büyükşehir Belediyespor, iç ve dış atışlarda bulduğu sayılarla maça etkili bir başlangıç yapsa da rakibi karşısında ilk çeyreği 21-17 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe lig boyunca dikkatleri üzerine topladığı sayı üreten oyun anlayışıyla başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, kısa sürede farkı kapatarak skora denge getirmeyi başardı.

Pota altı ve dış atışlardan bulduğu sayılarla rakibiyle arasındaki farkı açan Hatay Büyükşehir Belediyespor, ilk yarıyı 43-39'luk üstünlükle kapattı.

İkinci yarıda taraftarının desteğiyle oyunu iyice kontrol eden Hatay’ın melekleri, üçüncü periyotu 60-57 'lik skorla önde tamamlayarak son çeyreğe avantajlı girdi.

Sezon boyunca Hatay'a unutulmayacak başarılar yaşatan melekler, müsabakanın son çeyreğinin ilk molasına 8 sayılık farkla önde girdi.

M. Gamze Oral, Bahar Öztürk ve Natalie Hurst'ün dış atışları ile farkı iyice açan Hatay temsilcisi, karşılaşmayı taraftarının müthiş desteğiyle 78-64'lük farklı bir skorla kazanmayı bildi. Bu sonuçla çeyrek final ilk maçından galibiyetle ayrılan Hatay Büyükşehir Belediyespor, yarı final yolunda yakaladığı avantajı taraftarlara karanfil hediye ederek kutladı.

NATALİE HURST EN SKORER OYUNCU OLDU

Ev sahibi Hatay büyükşehir Belediyespor’da Courtney Paris 15 sayı-22 ribaund-4 asist, Natalie Hurst 26 sayı-2 ribaund-9 asist ve Bahar Öztürk 18 sayı-2 ribaund-5 asist ile mücadele etti.

BAŞ: İNANILMAZ BİR MAÇ OLDU

Hatay Büyükşehir Belediyespor Baş Antrenör Ekin Baş, maç sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında, "Öncelikle inanılmaz bir maç oldu. Play-Off'un zor olacağını biliyorduk. Maçın başında büyük bir talihsizlik yaşadık. Ama bugün şunu gösterdik ki Türk oyuncuların da takıma katkısı büyük. Ben tüm oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

TAKMAZ: HEDEFİMİZ FİNAL OYNAMAK

Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncularından Gamze Takmaz da yaptığı değerlendirmede, önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, hedeflerinin final olduğunun altını çizdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol