Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kırıkhan devlet hastanesi hizmete başladı

Yayınlanma Tarihi : 08.11.2016 00:00 Bu haber 1227 defa okundu

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kırıkhan Devlet Hastanesi, Yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kırıkhan devlet hastanesi hizmete başladı

Genel Sekreter Uzm. Dr. Ömer Akın yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 45 Milyon TL’ye mal olan Yeni Kırıkhan Devlet Hastanesi hizmet binası, 100 bin m2 arsa alanı üzerine yaklaşık 25 bin m2 kapalı alanda hizmet vermeye başlanıldığını hasta kabulüne başlanıldığını, 200 Yataklı Yeni Kırıkhan Devlet Hastanesi hizmet binasında,

5 Ameliyat Salonu ve Masası, 14 Yoğun Bakım Ünite ve Yatağı, 26 yataklı Palyatif Bakım Merkezi (Yeni Ünite ) 1. Seviye Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 7 Adet Sancı-Doğum-Lohusa Yatağı (Yeni Ünite),30 Poliklinik Muayehane odası,

16 Ünitlik Diyaliz Cihazı ve Yatağı, Mikrobiyoloji ve Biyokimya Laboratuvarları,

Görüntüleme Merkezi; 2 Adet Röntgen Ünitesi, Mr Ünitesi, Tomografi Ünitesi,

Hastaneye ait 100 kişilik konferans salonu, 250 araçlık açık oto parkı, Poliklinik bekleme alanları ve merkezi ısıtma-soğutma sistemi, otomasyon sistemi tam donanımlı bir hastane ile hizmet vermeye başlanıldığını söyledi.

HASTANE 5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA

Akın açıklamasının devamında, “Beş yıldızlı Otel konforunda hizmet vermeye başlayan hastanenin tüm odalarında banyo, tuvalet, televizyon ve buzdolabı bulunduğunu, hastanede yatan hasta ve doğum hastalarının girişlerinin ayrı olarak planlandığını belirten Genel Sekreter Uzm. Dr. Ömer Akın,” Yeni hastanenin nitelikli sağlık hizmet sunumu noktasında ilçe merkezinin ve bölgemizin ihtiyacına cevap verecek şekilde planlandığını, Hastanenin yapımında emeği geçen başta Sağlık Bakanlığımıza ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığımıza olmak üzere Valilerimize, Milletvekillerimize, Başhekimimize, Hastane Müdürlerine ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, Tesisimizin, halkımıza sağlık ve şifa kaynağı olmasını temenni ederim” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol