Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kırıkhan Da Yaptırılan Anaokulunun Açılışı Yapıldı

Yayınlanma Tarihi : 09.10.2023 19:33 Bu haber 112 defa okundu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, pazar günü Kırıkhan'da 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nce yaptırılan iki derslikli “Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu”nun açılış törenine katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kırıkhan Da Yaptırılan Anaokulunun Açılışı Yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İlçe Kaymakamı Fikret Dağ, İlçe Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, il protokolü, İlgili kurum yetkilileri, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Sanatçı Gülben Ergen; Duymaz ailesi ve çok sayıda vatandaşın da katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşma yapan Gülben Ergen “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için buradayız. Çocukları kucaklayabildiğimiz, onlara imkan ve fırsatlar verebildiğimiz oranda çabuk toparlanıp ayağa kalkabiliriz. İnsanımız, her şeyin en güzelini hak ediyor. Derneğimiz, sosyal projeler üreterek gerekli zamanlarda gerekli adımları atarak insanımıza faydalı olmaya çalışmaktadır.” diyen Eergen, “Bu konuda bizlere desteklerini hiç esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.Kırıkhan Da Yaptırılan Anaokulunun Açılışı Yapıldı

VALİ MASATLI: OKUL VE EĞİTİM VAZGEÇİLMEZ FIRSAT

Konuşmalarını yapmak için kürsüye teşrif eden Vali Masatlı, sözlerine “Bugün burada minik yavrularımızın eğitimine katkı sağlayacak okulumuzun açılış sevinci, coşkusu ve heyecanına ortak olmak için bir aradayız.” diyerek başladı. 

Okulun ve eğitimin insan fıtratı için vazgeçilmezliğine vurgu yapan Vali Masatlı, “İnsanoğlu, doğumundan ömrünün sonuna kadar sürekli eğitimle yoğrularak bir şahsiyet kazanır. İnsan fıtratı, buna muhtaçtır ve devletler de bu yönde çalışmalar yapar. Eğitilmiş bireyler, toplumların geleceğinin teminatı ve sigortasıdır. Aile, çevre ve okul üçgeni içerisinde ve disiplinize edilmiş sistemli bir eğitimin; insana kazandırdığı bilgi, feraset, irfan ve değerler bütünü, toplumları daha ileriye taşıyacak bir imkan ve güç ortaya koyar.” dedi.

Anaokullarının, örgün eğitimin en temelini teşkil ettiğini ve minik yavrularımızın eğitim yolculuğunun ilk adımı olması akımından önemi üzerinde duran Vali Masatlı, “eğitime yapılan yatırımların Devletimiz ve milletimizin dayanışmasıyla  çok daha güzel boyutlara taşınacağından eminiz.” diyerek “Türkiye Yüzyılı’nda Devletimizce, Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde eğitime, okullaşmaya, nitelikli eğitimi sağlayacak öğretmen yetiştirmeye, teknolojiyi eğitimle entegre etmeye kadar birçok şeyi insanımızın hizmetine sunulmuş ve sunulmaya da devam edilmekte olduğunu” sözlerine ekledi.

HAYIRSEVER DUYMAZ AİLESİNE VE GÜLBEN ERGEN'E TEŞEKKÜR EDİLDİ

Hayırsever insanlarımızın varlığının da Ülkemiz için büyük bir zenginlik olduğunu söyleyen Vali Masatlı “Çocuklar Gülsün Diye Derneği ve DUYMAZ ailesinin katkılarıyla  Kırıkhan İlçemize iki derslikli Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu’muzun kazandırılmasına  vesile olanlara teşekkür ve şükranlarını ileterek anaokulumuzun, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi. 

Vali Masatlı, bu güzel projeye katkılarında dolayı Sanatçı Gülben Ergen ve Duymaz ailesine günün anısı olarak plaket takdiminde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol