Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KENTSEL DÖNÜŞÜM YÜZ AKIMIZ

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2016 00:00 Bu haber 1008 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci şehrin geleceğini büyük oranda değiştirecek olan Emek ve Aksaray Mahallelerinde 35 hektarlık bir alan üzerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni şehrin önde gelen dinamikleri ile paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Kimyeci, Antakya Belediyesi, ATSO ve HESOB iş birliği ile Erol Bilecik Kongre ve Konferans salonunda organize edilen Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme buluşmasında, projenin tüm ayrıntılarını Antakya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği üyeleri ile paylaştı.

Paylaş Paylaş Paylaş
KENTSEL DÖNÜŞÜM YÜZ AKIMIZ

Antakya Belediyesi ve ATSO ev sahipliğinde organize edilen programa Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Kanlı ve çok sayıda üye katılım gösterdi.

ÇİNÇİN: OTOPARK SORUNU HIZLA ÇÖZÜLMELİ

Programda ilk olarak sözü alan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin şu görüşlere yer verdi; “Kentsel Dönüşümün şehre ilk etapta inşaat sektörünü ciddi oranda canlandırmak gibi büyük bir katkısı olacak. Elbette ki buna bağlı tüm sektörlerde canlanma olacak. Kentsel dönüşüm, kötü yapı sorununun eritilmesi konusunda çok iyi düşünülmüştür. Oldukça insani bir değişimdir. Biz de Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak fiziki şartlarımızın uygunsuzluğu nedeniyle bina değişikliği yaparak bir nevi dönüşüm gerçekleştirdik. Ancak biz de dahil olmak üzere şehrin dinamikleri olarak üzülerek söylüyorum ki yetersiz bir kentte yaşıyoruz. Özellikle otopark sorununun hızlıca çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.”

TEKSÖZ: ŞEHİR YEPYENİ BİR ÇEHRE KAZANACAK

Çinçin’in konuşmalarının ardından Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz; “ Kentsel Dönüşüm ile otopark, yeşil alanlar, sosyal alanlar elbetteki yapılacak, şehrimiz yepyeni bir çehre kazanacaktır. Ancak benim bu hususta bir ricam olacak, Kentsel Dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otopark konusuna özel önem verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Teksöz konuşmalarının devamında esnafın sıkıntılarını dile getirdi.

KİMYECİ: HAYALDİ, HAYATA GEÇİYOR

Son olarak Kentsel Dönüşüm Projesini tanıtmak ve merak edilenleri yanıtlamak üzere söz alan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci projenin tüm ayrıntılarını katılımcılarla paylaştı. Başkan Kimyeci konuşmasında; “ Kentsel Dönüşüm bizim için ilk etapta bir macera, bir hayaldi. Ancak şimdi çok şükür sizlerin de katılımı, destekleri ile hayata geçiyor. Bu hayal bize 2013 yılında bakanlar kurulundan çıkan 6306 sayılı yasa kapsamında Emek ve Aksaray Mahallelerini kapsayan 35 hektarlık riskli alanın dönüştürülmesi konusu gündeme geldi. Biz de göreve geldiğimiz 30 Mart 2014 tarihinden sadece 2 ay sonra bu kentsel dönüşüm projesini yapma yetkisini talep ettik ve hızlıca aldık.

İlk olarak ihale sözleşmesi yaparak çıktığımız Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde belirlediğimiz 4 aşamalı sürecin şu anda 4. aşaması içerisindeyiz. 1881 hak sahibini kapsayan projemizde mümkün olan en fazla miktarda yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları olmasına özen gösterdik.” dedi. Başkan Kimyeci konuşmasının devamında Kentsel Dönüşüm Projesini tüm ayrıntıları ile katılımcılarla paylaşarak soruları yanıtladı.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak yapmış olduğu sunumun ardından Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye günün anısına plaket takdim ederek, projenin en güzel şekilde hayata geçileceğine inandıklarını ifade ettiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol