Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KENTSEL DÖNÜŞÜM YETKİLERİNİ ALDIK

Yayınlanma Tarihi : 08.04.2016 00:00 Bu haber 900 defa okundu

Programda 2 yıl içerisinde yapılan hizmetleri aktaran Başkan Kimyeci, bir süredir devam eden Kentsel Dönüşüm toplantılarıyla ilgili bilgiler verdi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Kimyeci:  “Antakya Belediye Meclisimizin, kentsel dönüşüm projesini oy çokluğuyla kabul etmesiyle kentin geleceğine yönelik hayalimiz olan tarihi karara imza atmış olduk. 35 hektarlık alanı kapsayan kentsel dönüşüm projelerimizi ve ilgili çalışmalarımızı şehrin dinamikleriyle paylaşarak fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyoruz. Kentte yeni yaşam alanlarına sahip olmasına yönelik hazırlanan kentsel dönüşüm projemizin, hayata geçme aşamasındaki adımlarını birer birer atıyoruz. Kentsel dönüşüm konusundaki tüm yetkileri aldık adım adım ilerleyerek hayalimiz olan projeyi tamamlayacağız” Şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
KENTSEL DÖNÜŞÜM YETKİLERİNİ ALDIK

SPOR TESİSİMİZİ 1 AY SONRA AÇIYORUZ

Başkan Kimyeci: “Antakya ilçemizde gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla spor alanları yapma çalışmalarımız sonuç verdi. Spor toto teşkilat başkanlığı ile yaptığımız protokol sonrasında Spor tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1 aylık kısa bir süre zarfında tesisimizin açılışını yapacağız. 3 mahallemizde spor kompleksi yapma sürecimiz devam etmektedir.” Dedi.

ACİLEN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİN BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYİZ

Derelerin ıslah edilmemesinden dolayı ilaçlama çalışmalarımız yetersiz kalmaktadır. Mikrop yuvasına dönüşmüş olan derelerin acilen taban temizliğinin yapılması ve içlerine akıtılan fosseptiğin engellenmesi gerekmektedir. Müdürlüğümüzce yapılan tespitler 09.11.2015 tarihinde ve 154 sayılı dosya ile Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Genel Müdürlüğü’ne sunulmuş olup bu hususta acilen alınması gereken tedbirlerin beklentisi içerisindeyiz “ diye konuştu.

YOĞUN MESAİ HARCAYARAK HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

“En kısa ve kaliteli hizmet üretme amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar artarak devam etmektedir. Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz kent genelinde yürüttükleri denetimlerini hassasiyetle sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise rutin çalışmalarını hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleştirmeye devam ediyor. Esas itibariyle Antakya ilçe sınırlarında bulunan daha önce köy olan ve büyükşehir yasası ile Antakya ilçesine bağlanan mahallelerde mezarlık temizliği çalışmaları gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz 95 mahallede ihtiyaç duyulan yerlere yeni imar yolları açılarak şehre güzel bir görünüm sağlamak ve vatandaşlara yeni yollar kazandırmak için yol çalışmalarımız sürmektedir.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol