Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kavak T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığından Talepte Bulundu

Yayınlanma Tarihi : 25.05.2023 19:27 Bu haber 540 defa okundu

Türkiye yms ihracatçı bir. Sektör başkanı TİM yönetim kr.üyesi Ali Kavak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığından ihracatçıların iş ve işlemlerinin Hatay’da yürütülebilmesini teminen girişimlerde bulunulmasını talep etti. Kavak şu açıklamayı yaptı; “Türkiye'nin en güneyindeki ve en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hatay, tarihi boyunca, kıtalar ve bölgeler arası ticarette önemli rol oynamış ve kültür alışverişi merkezi olmuştur. Türkiye’nin lokomotif sanayi merkezi olma potansiyeline sahip olan şehir ihracat bakımından da oldukça büyük öneme sahiptir. Liman tesisleri ve alternatif kara, demir, havayolu bağlantıları ile Türkiye’nin tüm sektörlerde lider ihracatçı bölgelerinden biri olmaya adaydır. Ayrıca, geleceğin kıtalar arası "Enerji Koridoru" olma potansiyeline de sahiptir.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kavak T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığından Talepte Bulundu

​Bilindiği üzere, 6 Şubat günü yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen afet sonrasında şehir çok büyük bir yıkıma uğramış, adeta yaşanılmaz bir hal almıştır. Bireysel hasarın ötesinde, kamu kurumları ve iş yerleri de büyük hasar almıştır. Bu süreçte gerek devletimizin kalkınma planları, gerek kamu-özel işbirliği ile yapılan yardımlar şehirdeki hasarın giderilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanmasında oldukça önemli bir yere sahip olmuştur.

​Bir yandan şehrin inşa süreci devam ederken diğer yandan şehirdeki ekonomik faaliyetler sürdürülmeye devam etmektedir. Genel kanı, şehirdeki yaşamın ancak ve ancak ekonomik faaliyetler devam ettiği sürece mümkün olabileceği yönündedir. Bölgemizin en önemli illeri arasında yer alan Hatay’da ihracatçılarımızın faaliyetlerinin kesintiye uğramaması adına bölgeye konteynerler gönderilerek ilgili kurumların işleyişinin sürekliliğine katkı sağlanmıştır.

​Diğer yandan, Gelir İdaresi tarafından yapılan açıklama neticesinde, depremde zarar gören vergi dairelerinin faaliyetlerini geçici olarak başka illerde yerine getireceği ile ilgili bir düzenleme yapılmış ve yapılan düzenlemeye göre Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’nda yapılacak işlemler için Mersin ili vergi daireleri görevlendirilmiştir. Ancak şehirlerarası mesafe göz önünde bulundurulduğunda işlemlerin hem zaman hem maliyet bakımından özellikle ihracatçılarımızın işlerini zorlaştırdığı tespit edilmiştir.

​Bilgilerini ve bu çerçevede hali hazırda depremzede olan ihracatçılarımızın iş ve işlemlerinin Hatay’da yürütülebilmesini teminen girişimlerde bulunulması hususunda gereğini arz ederim.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol