Hatay Mahalli Haber
MENÜ

KAPILARIMIZ SİZLERE HER DAİM AÇIKTIR

Yayınlanma Tarihi : 28.03.2016 00:00 Bu haber 881 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
KAPILARIMIZ SİZLERE HER DAİM AÇIKTIR

Hatay Ordu Evinde gerçekleşen kahvaltıya Hatay Valisi Ercan Topaca'ya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş, 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, askeri erkan, gaziler ile şehit ve gazi aileleri eşlik etti.

Tarih boyunca zaferlere koşan, bulunduğu her yerde uygarlık izleri bırakan, bağımsızlığı, özgürlüğü ve şerefi için canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen aziz milletimizin, vatanın birlik ve beraberliği uğrunda yurdun her köşesinde mücadele verdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan  Hatay 121. Jandarma Er Eğitim Alay ve Garnizon Komutanı J. Kur. Albay Erdem Özcan,“Binlerce adsız kahraman, aziz şehitlerimiz, sizler asla vazgeçmeyeceğimiz ve ödün vermeyeceğimiz vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet uğruna canınızı seve seve feda ettiniz. Biliniz ki dünya var oldukça bu değerleri kendine şiar edinmiş olan Türk milleti ve onun bağrından çıkmış olan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün oldu gibi bugün ve her zaman iç ve dış düşmanlara karşı dimdik ayakta ve her zaman hazır beklemektedir” dedi.

ÜLKEMİZİ HEDEF ALAN SALDIRILARLA MÜCADELE EDECEĞİZ

Ülke olarak bir mücadele içinde olduklarının altını çizen Hatay Valisi Topaca ise Devletimizin birliğine, milletimizin refahına saldırılar olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Bunlarla mücadele etmek hepimizin asli görevi. Bir şekilde ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletimizin birbirleriyle olan sevgi, saygı ve kardeşliğine yapılan saldırıları ve bunlara kastedenleri bertaraf etmek zorundayız. Bu toprakların binlerce yıldır sahibi biziz. Onlarca nesil, atalarımız, bu topraklar için şehit ya da gazi oldular. Binlerce yıl boyunca bu topraklarda bir arada yaşadılar. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında ise bu toprakların bizim olduğunu kanlarıyla tescilleyerek bizlere emanet ettiler. Allah’ın izniyle bizler de atalarımızın yaptığı gibi ne pahasına olursa olsun bu toprakları koruyarak çocuklarımıza emanet etmekten sakınmayacağız. Bunun bedeli ne olursa olsun ödemeye de razı ve hazırız.

Şükürler olsun ki bu vatan için, millet için, bayrak için canını dahi seve seve vermekten kaçınmayan evlatlarımız var. Askerimiz, bizim huzurumuz ve güvenliğimiz için gözünü kırpmadan cepheye koşuyor. Bu yönüyle biz millet olarak çok şanslıyız. Başka milletlerde bunun örneğini göremezsiniz. Nitekim geçtiğimiz Cuma günü Kırıkhan’da askerimiz dağ, taş, kar kış demeden teröristlerin peşine düşmüş ve girdiği sıcak çatışmayla iki teröristi etkisiz hale getirmiştir. Bunların hepsi bizim huzurumuz, güvenliğimiz içindir. Bu böyle olduğu sürece tehlikenin boyutu ne kadar büyük olursa olsun bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bundan dolayı da geleceğimizden, çocuklarımızın geleceğinden ümitliyiz.”

DEVLETİMİZ TERÖR KONUSUNDA KARARLIDIR

Topaca konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Bu doğrultuda inanıyorum ki bugünkü terör olaylarını da hukuk ve insan hakları çerçevesinde çözecek ve kökünü kazıyacağız. Ancak bu demek değildir ki teröristi el bebek gül bebek yaşatacağız. Devlete zarar veren kim olursa olsun karşılığını en ağır şekilde görür. Devletin görevi milletin huzur, güven içerisinde yaşamasını ve kamu düzenini sağlamaktır. Buna kasteden kim olursa olsun bertaraf edilmesi için de ne gerekiyorsa yapılır. Devletimizin bu konudaki kararlığı da ortadadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi ve ahirete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Şehit ve gazi yakınlarımızın da devletin en kıymetli emanetleri olduklarını bilmelerini isterim. Devlet ve millet olarak bizler sizlerin hizmetinizdeyiz. Kapılarımız sizlere her daim açıktır. En küçük sıkıntınızda dahi bizlere geliniz. Derdiniz, derdimiz; sevinciniz sevincimizdir. Aileniz, anneniz, babanız, çocuklarınız, bizim de ailemizdir.”

Topaca ayrıca geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, bölücü terör örgütüne yönelik olarak yürütülen operasyonlar sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi’nin ailesine şehadet belgesini takdim etti.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından program sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol