Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kanser Hastalarına Umut Oldular!

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2023 20:53 Bu haber 90 defa okundu

Psiko - Onkoloji ile kanser hastalarına umut olan Toprak Psikoloji Merkezi, kanser hastalarının tedaviye uyum sürecini daha kolay hale getiriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Kanser Hastalarına Umut Oldular!

Uzman kadrosu ile kendi alanında fark yaratmaya devam eden Toprak Psikoloji Merkezi, ‘Psiko-Onkoloji’ alanında uyguladığı terapi yöntemleriyle kanser hasta ve yakınlarına umut oldu. Kanser Hastalarına Umut Oldular!

Psiko-Onkoloji hakkında açıklamalarda bulunan Klinik Psikoloğu Melisa Çinçin, terapiler hakkında konuştu. 

Kanserin hasta ve yakınlarında ruhsal çöküntü oluşturduğuna dikkat çeken Melisa Çinçin, bu hususta yapılan destek çalışmalarının önemsenmesi gerektiğini belirtti. 

Klinik Psikolog Melisa Çinçin; “Kanser adını duyduğumuzda bile ürperdiğimiz bir hastalık iken kanser tanısı alıp, bununla yaşamını sürdürmek,  uzun ve yorucu bir tedavi sürecinin içinde bulunmak hem kişiyi hem de yakınlarını oldukça yıpratan, zaman zaman ruhsal çöküntülere yol açan önemli bir durum. Kliniğimizde bu alanda Kanser hasta ve yakınlarına doğru terapi ile bu ruhsal durumları ve bakış açılarını doğru tedavi alacak şekilde desteklemekteyiz. Psikolojik destek almak sadece kanser hastaları için değil diğer bireyler için de önemlidir. Kanser hastaları psikolojik destek alarak tedaviye uyum sürecini kolaylaştırırlar. Kanser hastalığı ile ilk karşılaşma ve sonrasındaki tedavi süreci hastanın günlük yaşantısında, iş yaşamında, sosyal hayatında, ev içerisinde ailesi ile olan yaşantısında bazı zorlukları ve değişiklikleri de beraberinde getirebilir. Bu süreç hasta için olduğu gibi hasta yakınları için de zorlu bir süreç olabilir. Bu nedenle mevcut kanser hasta  ve yakınlarına Kliniğimizde ve evlerinde destek çalışmaları yapmaktayız. Toprak Psikoloji Merkezi olarak iki Psiko-Onkoloji Uzmanı eşliğinde sizlere daha çok yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol