Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Kan Hastalıklarında Merak Ettiklerimizi Konuşuyoruz

Yayınlanma Tarihi : 24.10.2022 23:10 Bu haber 269 defa okundu

Hatay Talasemi Ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği tarafından düzenlenen “Kan Hastalıklarında Merak Ettiklerimizi Konuşuyoruz!” konulu hasta toplantısı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
 Kan Hastalıklarında Merak Ettiklerimizi Konuşuyoruz

HATODER Başkanı Hasan Yetkin’in ev sahipliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen program Dr. Gönül Oktay’ın moderatörlüğünde gerçekleşirken programa Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Dolu, Çukurova Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi  Bilim Dalı Doktorlarından Prof. Dr. İlgen Şaşmaz, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Doktorlarından Doç. Dr. Gül İlhan, Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hastalıkları Çocuk Hematolojisi, Çocuk Onkolojisi Doktorlarından Prof. Dr. Bülent Antmen, HATODER Yönetim Kurulu Üyeleri, Hasta ve Hasta aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda ilk olarak kürsüye gelen HATODER Başkanı Hasan Yetkin yaptığı konuşmasında, “Konuşmama başlarken Pandemi döneminin bizim için büyük ve acı kayıplarından olan HATODER kurucusu ve aynı zamanda Talasemi federasyonu genel başkanı olan Rahmetli Başkanımız Burhan Kerimoğlu’nu rahmet ve özlemle anıyor. Kendisine bir kez daha Allahtan Rahmet diliyoruz. Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz sürekli ertelemek durumunda kaldığımız yüz yüze hasta bilgilendirme toplantısının bugün sizlerle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 

Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Yönetime geldiğimiz günden itibaren derneğimizin imkanları dahilinde hasta ve hasta ailelerine faydalı olabilme ve sorunlarını çözme gayretindeyiz. Olmaya da devam edeceğiz. Bu süreçte sürekli yanımızda olan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan bir anne bir abla olarak gördüğümüz sayın Dr. Gönül Oktay hocamıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Sözlerime son vermeden önce değerli hocalarıma, dernek başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, hasta ve hasta ailelerimize, toplantıya katılan ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılarımı sunarım. Teşekkür ederim.” dedi.

Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Dolu’nun konuşmasının ardından başlayan  “Kan Hastalıklarında Merak Ettiklerimizi Konuşuyoruz!” konulu hasta toplantısı Çukurova Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Doktoru  Prof.Dr.İlgen Şaşmaz’ın  “Talasemi Tedavisinde Şelasyonun Önemi ve Yeni Moleküller” sunumu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Doktorlarından Doç.Dr.Gül İlhan’ın “Orak Hücre Anemisi ve Tedavide Yenilikler” sunumu ve  Acıbadem Adana Hastanesi Çocuk Hastalıkları Çocuk Hematolojisi ,Çocuk Onkolojisi Doktorlarından Prof.Dr.Bülent Antmen’in “Orak Hücre ve Talasemide Kemik İliği Nakli ve Yeni moleküller” sunumu ile devam ederken konusunda uzman doktorlar katılımcıların sorularını cevapladılar.

Programın finalinde katılımcılara faydalı bilgilendirmeler yapan doktorlara HATODER Yönetimi tarafından plaket takdimi yapılırken toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol