Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İstişare toplantısında 15 Temmuz vurgusu

Yayınlanma Tarihi : 21.10.2016 00:00 Bu haber 677 defa okundu

İskenderun Esnaf Odaları tarafından her ay gerçekleştirilen dayanışma ve birlik toplantısı Günden güne daha da sağlamlaşarak devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
İstişare toplantısında 15 Temmuz vurgusu

Ev sahipliğini İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odasının yaptığı istişare toplantısında protokol üyeleri ve Esnaf Oda Başkanları bir araya geldi.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat yaptığı konuşmasında, Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “15 Temmuz ülkemizin üzerine çöreklenen bir karabulut oldu. Önce Allah’ın sonra milletimizin sayesinde bu beladan kurtulduk. Güzel ülkemizin birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Güzel ülkemin güzel ve yürekli insanları oldukça ülkemiz dimdik ayakta kalacaktır. Allah güvenlik güçlerimizi, bu güzel ülkemizin başından eksik etmesin. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Bu vesile ile toplantımıza katılan mülki amirlerimize, esnaf Oda başkanlarımıza da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

TEKSÖZ: ESNAF ODALARI OLARAK HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Hatay Esnaf Odaları (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz ise,15 Temmuz’da hainlerce yapılmak istenen darbe girişimini kınadıklarını ifade ederek “Bu vatan için şehit olan bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Esnaf odaları olarak her zaman devletimizin yanında olduğumuzu onlarla omuz omuza hareket ettiğimizi özellikle ifade etmek isteriz. Sağ olsun, mülki amirlerimiz de her zaman esnafımızın yanında oldular. Bizlerin dertlerini dinlediler. Her zaman kapıları bizlere açık oldu” diye konşutu.

ÖZYİĞİT: CUMHURİYET BAYRAMINI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit de 15 Temmuz darbe girişimini, hain kalkışmayı Ordu, Emniyet Teşkilatı ve milletin hakikaten bir demokrasi sınavı verdiklerini belirterek “Aynı zamanda insan Hakları sınavı verdik. Dünya tarihine örnek olabilecek, vatan millet ve hukuk değerlerini, demokrasiye sahip çıkarak Dünya tarihinde milletimiz eşsiz bir sayfaya imza atmıştır. İskenderun genelinde ise, gerek esnaflarımız, gerek İskenderun halkımız da demokrasiye ve insan haklarına, devletine sahip çıktı. Dimdik bir duruş sergiledi ve bundan dolayı da çok değerli İskenderun halkımıza da teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun kuyumcular ve Saatçiler Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Belen kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Esnaf Oda Başkanları katıldı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol