Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İSTE Lıft Up Ile Tusaş'ta

Yayınlanma Tarihi : 27.11.2022 11:54 Bu haber 300 defa okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) öğrencilerinin hazırladığı proje TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş tarafından başlatılan LIFT UP Programına kabul edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İSTE Lıft Up Ile Tusaş'ta

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Hatay’ın LIFT UP kapsamında kabul edilen ilk projesine imza attı. İSTE Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Kutlu danışmanlığındaki ekipte Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencileri Samet Koçdaş, Ayşe Gül Tüysüz, Ali Çalışkan ve Elshad Feyzili yer alıyor. Ekibin hazırladığı proje ile zaman ve maliyetten tasarruf edilerek uçak kalkışı ve inişini olumsuz yönde etkileyebilecek yüzey pürüzlerin tespiti için bir robot geliştirilmesi planlanmıştır.

Proje ekibini tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimizin ülkemizin geleceğini şekillendiren kuruluşlara projeler hazırlaması, bunların kabul edilmesi hem İSTE’nin Rektörü olarak hem de bir akademisyen olarak gurur verici. Bugüne kadar pek çok alanda çok çeşitli projemiz desteklenmeye hak kazandı. Bu başarıların devamının geleceğine de hiç kuşkum yok. Rektör olarak her türlü desteği verdiğimiz ve Hatay’da kabul edilen ilk projeyi hazırlayan Yakup Hocamıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Ülkemizin havacılık sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesi ve geleceğin mühendislerinin çok yönlü bilimsel araştırmalarda yer alması amacıyla TUSAŞ - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş tarafından başlatılan “LIFT UP” Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri Programı, üniversite son sınıf öğrencilerinin katkılarıyla üretim ve tasarım çözümlerinin yanı sıra, süreçlerin ve uygulama potansiyeli yüksek ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol