Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İskenderun esnafı Başkan savaş ile bir araya geldi

Yayınlanma Tarihi : 07.10.2016 00:00 Bu haber 821 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, il genelinde düzenlediği istişareler kapsamında İskenderun'da birtakım ziyaretlerde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
İskenderun esnafı Başkan savaş ile bir araya geldi

İskenderun Esnaf Odaları Birliğinde üyeleri ve Oda Başkanları ile bir araya gelen Başkan Savaş’a CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun da eşlik etti. Toplantıda esnafın sorunları dinlenerek çözüm odaklı değerlendirmeler yapıldı.                          

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, “KASIM AYINDA SU SORUNUNDA MUTABAKATA VARACAĞIZ”

Su fiyatlarıyla ilgili sıkıntının çözülmesi amacıyla gerekli adımları attıklarının altını çizen Başkan Savaş,  “Su fiyatlarının halkın bütçesini zorlamayacak şekilde olması en büyük temennimizdir. Bu konudaki istişare toplantılarımız kapsamında Grup Başkan Vekillerimiz ve Hatsu Genel Müdürümüzle bir araya gelinerek makul bir çerçevede sorunun çözülmesi için irade beyan edilmesini ve çözülmesini istedik. Kasım ayında mutabakata varıp esnafın sevineceği sonucu almak için uğraşıyoruz. Fiyatların, hem esnaf için hem de kurum için makul ve zarar ettirmeyecek maliyetin belirleneceğine inanıyorum.” dedi.

İSKENDERUN’A TOPLAM MALİYETİ 95 MİLYONLUK BATTI-ÇIKTI PROJESİ

İskenderun merkezi Pac meydanına yapılması planlanan battı çıktı projesi hakkında bilgi veren Başkan Savaş, gerekli finansı tamamlamaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.  Yapılacak olan battı-çıktı projesi ile trafikte seri hareket edileceğini vurgulayan Başkan Savaş: “İskenderun’da yapılması planlanan 3 kavşağı birbirine bağlayacak battı çıktı projemiz devam ediyor. 1400 metre uzunluğundaki  alt geçidin 18 milyonluk maliyetini meclise ilettik. Fakat projenin tamamlanması için yeterli bir bütçe değil. Toplam maliyetin 95 milyon olmasını bekliyoruz. Bittiğinde ise İskenderun trafiğinin %30’u direk olarak geçiş yapabilecek ve böylelikle trafik kargaşasının azalacağı seri hareket alanı kazandırılmış olacaktır” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SAVAŞ, “İLÇELERE HİZMET GÖTÜRÜRKEN ADİL VE EŞİT DAVRANIYORUZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde gerçekleştirdikleri hizmetlerin adil ve eşit şekilde olduğunu savunan Başkan Savaş, alt yapı ve yol çalışmalarında da büyük işler yaptıklarını belirterek,  “Teleferik konusunda yeterli finansı sağladıktan sonra alt çalışmasını başlatarak halkımıza kazandırmak istiyoruz. Bu konudaki plan ve projelerimiz devam etmektedir. Alt yapı konusunda HBB ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Karaağaç bölgesindeki anayoldan başlayan 20 metrelik yol yapımımız devam ediyor. Bu çalışmalar İskenderun’a kadar ulaştı. İskenderun Belediyesi de devamı niteliğinde bir çalışma başlatırsa, birleşimde güzel bir yol kazanmış olacağız. Bu çalışmalar tek taraflı yürütülmüyor. Üzerimize düşen görevi yapıyoruz fakat ilçe belediyelerin de desteğiyle tam olarak başarı sağlayabiliriz.  Seçimde ayrım yaptığım yönündeki duyumları da çok fazla aldım. İlçelere hizmet götürürken adil ve eşit davranıyoruz. Her ilçenin eksikleri ve öncülükleri doğrultusunda çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Yörelere bölmek değil, bütün olarak bakıp, hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

İl geneli temizlik konusunda gerekli müdahalelerde bulunduklarını belirten Başkan Savaş, sineklerle mücadele ve çöp toplama konusunda çok fazla şikayet aldıklarını fakat bu konudaki asıl görevin ilçe belediyelerine düştüğünü vurguladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol