Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İŞADAMI ZEKİ GÖÇMENE PLAKET

Yayınlanma Tarihi : 23.06.2016 00:00 Bu haber 739 defa okundu

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce işadamı Zeki Göçmen’e teşekkür plaketi verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İŞADAMI ZEKİ GÖÇMENE PLAKET

Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner plaketi takdimi sırasında yaptığı konuşmasında,  “Korunmaya muhtaç çocuklarımıza maddi ve manevi desteklerini her zaman esirgemeden yapan Zeki Göçmen’e plaket takdim etmek için bulunduklarını belirterek, “Çocuklarımıza büyük yardımları var ve her zaman yanımızda olan Zeki Göçmen var. Baba evi gibi gidip geliyoruz buraya. Hakikaten yardımsever bir insan, kendilerine yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

ALDATMAZ: HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ

Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, desteklerinden ötürü Asaş Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen'e korunmaya muhtaç çocuklara yaptığı maddi ve manevi yardımlardan, Korunmaya Muhtaç Çocuklara dernek olarak sahip çıkan Gül Ergüner'e teşekkür ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Devlet olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız.  Çocuk Yetiştirme yurdu olarak tabir etsem de ancak bu yurt modeli ortadan kalktı. Modelimiz artık çocuk evleri sitesi oldu. Yurt içerisinde görünen ama ihata duvarı olan apartman dairesi şeklinde bir siteye dönüştürüyoruz. Çocuklarımız yemeklerini yapıp yediği, birebir hayata alışıp tutunmaya çalıştıkları yer oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak yurt ortamının tamamen ortadan kalkmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda bunun bir üst seviyesi apartman dairelerinde olan çocuk evleri şeklinde 6 çocuğun barındığı ve görevlilerin olduğu bir ev tarzı. Bu şekilde çocuklarımızın sosyalleşmesi daha kolay oluyor. Ekmeğini kendisi alıyor, kahvesi bittiği zaman üst komşusundan istiyor, akşam çayları, bayramlaşmalar gibi etkinliklerle daha etkin bir bakış açısına sahip oluyorlar. Yurt modelinde ise sadece yemekhanelerde bir araya geliyorlardı. Çocuklarımız işte bu evlerde kişisel ve fiziksel olarak hiçbir ihtiyacı yok.”

ONLARIN EK İHTİYAÇLARI SEVGİ

Onların tek ihtiyacı başlarının okşanması, tek ihtiyaçları sevgidir diyen Aldatmaz konuşmasına şöyle devam etti, “Ben bu anlamda Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’nin yardımları için, çocuklarımıza aktaracakları ve aktardıkları maddi ve manevi katkılardan dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Değerli İşadamımız Zeki Göçmen müsait olduğunuz zaman diliminizde çocuk evlerimizde çocuklarımıza rol model olmanızı istiyoruz. Geçtiğiniz zorluklardan bahsedip bugün başarılı bir işadamı oluş hikâyenizi çocuklarla paylaşarak onlar için bir rol model olmanızı istirham ediyorum. Bizim amacımız, çocuklarımız yalnız kalmasınlar, hayata tutunsunlar, mücadele etmeyi öğrensinler istiyoruz. Ayrıca Her bayram geldiğinde çocuklarımız bir beklenti içerisine giriyor ve bu beklentileri de dernek fedakârca çalışarak karşılıyor. Burada bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiden ve Korunmaya muhtaç çocuklarımıza verdiğiniz desteklerden dolayı Kurumum adına Dernek başkanımız Gül Ergüner ve Yardımsever İşadamımız Zeki Göçmen’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

GÖÇMEN: ONLAR BİZİM DE ÇOCUĞUMUZ

İşadamı Zeki Göçmen de yaptığı konuşmasında,  "Ben var olduğum sürece tüm desteklerimi sonuna kadar devam ettireceğim. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza bir baba sevgisi baba şefkatiyle yaklaşıyorum. Onlarda bizim çocuklarımız. Bizler var oldukça yardımlarımız devam edecektir" ifadesinde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol