Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İş Bankası Defne'ye Iki Okul Yaptıracak

Yayınlanma Tarihi : 08.02.2024 12:39 Bu haber 114 defa okundu

Türkiye İş Bankası’nın Hatay Defne’de inşa edeceği iki okulun yapımı için Hatay Valiliği’nde protokol imzalandı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
İş Bankası Defne'ye Iki Okul Yaptıracak

Bölgedeki öğrencilerin eğitimlerini sürdürmelerine katkıda bulunabilmek amacıyla 24 derslikli "Hatay Defne Türkiye İş Bankası Lisesi" ile 4 derslikten oluşan 'Hatay Defne Türkiye İş Bankası 100. Yıl Anaokulu" yapımı protokolüne Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen imza attı.İş Bankası Defne'ye Iki Okul Yaptıracak

Vali Masatlı, 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle anarken, yaralanan yaklaşık 107 bin kişiden bazılarının tedavisinin devam ettiğini ifade ederek, yaralılara Allah'tan acil şifa diledi.

Depremde en fazla can kaybı veren il olduklarını hatırlatan Masatlı, "80 bin 300 bina stoku zarar gördü. Bunlardan 270 binden fazla bağımsız bölümü olan binalar ya yıkıldı ya da acil yıkılacak duruma geldi." dedi.

Masatlı, bölgedeki kamu ve şahıs binalarının birçoğunda zarar meydana geldiğini dile getirerek, eğitim tesislerinin yaklaşık 3'te birinin ya yıkıldığını ya da ağır hasarlı olduğunu bildirdi.

Hatay'da 210 okulun yıkıldığını ve ağır hasarlı duruma geldiğini, 175 okulun da orta hasarlı olduğunu kaydeden Masatlı, İş Bankası’na teşekkür ederek, "Bölgedeki okulların daha hızlı bir şekilde yapılması hayatı daha da normalleştirecektir. Buranın daha hızlı toparlanabilmesi için tüm kurumların da işbirliği ve güç birliği yapması gerekir" ifadesini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol