Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İnsanlığa Ihanetin Adıdır Bu…!

Yayınlanma Tarihi : 06.03.2024 10:01 Bu haber 113 defa okundu

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Birlik Sağlık Sen Hatay İl Başkanı Metin Yılmaz “Depremzedelere şifa olsun diye gönderilen ilaçları dağıtmış gibi gösterip devleti dolandırmak insanlığa ihanetin adıdır” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
İnsanlığa Ihanetin Adıdır Bu…!

               Yılmaz Açıklamasında  ; İnsanlığa Ihanetin Adıdır Bu…!

Geçtiğimiz günlerde İç İşleri Bakanımız Ali YERLİKAYA’NIN duyurduğu “Kafes 50 “operasyonu çerçevesinde ilimizde düzenlenen operasyonda depremzedelere dağıtılmak üzere gönderilen ilaçları, dağıtımı yapılmadan yapılmış gibi göstererek devleti 2 milyar 255 milyon dolandıran çete çökertilmişti. Çetenin insanlığa şifa olmak üzere yemin eden ama mesleğine ve biz meslektaşlarına ihanet eden sağlık çalışanlarından oluşması bizleri derinden üzmüştür.

Hatay halkı şahittir ki depremin ilk anından bu yana, kendi canları enkaz altındayken hastaneyi bırakmayıp yaralılara müdahale eden hemşire arkadaşlarımıza. Herkes şahittir ki enkazdan çıkıp hastaneye koşan temizlik personelinden doktoruna. Bir cana nefes olabilmek için kendi canını hiçe sayıp ağır hasar almış hastaneye gözünü kırpmadan giren o geceki nöbetçi sağlık çalışanlarına.

Hal böyle iken sözde hekim olan ama tüm değer yargılarını para için hiçe sayan bu kişi Hatay halkına, milletine daha doğrusu insanlığa ihanet etmiştir. Asrın felaketinde on binlerce canımızı kaybettik. Devletin imkanları Hatay halkının yaralarını sarmak için seferber edilmişken böylesine bir hırsızlık ne akla ne izana sığar.

YILMAZ Açıklamasın Devamında;

Hatay eğitim ve araştırma hastanesi ek hizmet binası saniyeler içinde yıkıldı ve 72 canımıza mezar oldu. Hatay il sağlık müdürlüğünden bir kişi dahi haliniz nedir diyen dahi olmadı. Kendi sorumluluklarında bulunan kendilerine emanet edilen sağlık çalışanlarını ve şifa bulmaya gelen vatandaşlarımızı enkazda terk ettiler. Depremden yedi gün sonra akıllarına düştü orada depreme dayanıksız bıraktığımız bir hastane var ne oldu acaba durumu diye. Ya da cesaret edemediler önlem almadıkları hastanede son nefesini veren canlarla yüzleşmeye. Ama yolsuzluk deyince aynı yüzler birden kayboldu çıkar rant uğruna. Ve şifa olsun diye gelen ilaçları ceplerine atmaya. 

YILMAZ Açıklamasın sonunda;

Yapılan bu ihanet asla kabul edilemez. Biz bu ihanetin takibini sonuna kadar yapacağız. Ve her aşamasını tüm platformlarda paylaşacağız. Haklının yanında haksızın karşısında diklenmeden dik durmaya devam edeceğiz.    

 Kamuoyuna saygılarımla…

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol