Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde eğitim, sağlık ve bilim alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, yeni projeleriyle de kentin geleceğine katkı sunmayı sürdürüyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Can, gazetemizin çalışma ofisini ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, üniversitenin devam eden çalışmaları, hayata geçirilmesi planlanan projeler ve Hatay’ın geleceğine yönelik hedefler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
6 Şubat depremlerinden yalnızca iki ay önce göreve başlayan Rektör Prof. Dr. Veysel Eren, deprem sürecinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesinin üstlendiği kritik göreve dikkat çekti. Sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için önemli adımlar atıldığını belirten Eren, üniversite hastanesine yönelik yatırımların ve sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.
Tercih dönemine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Eren, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin her geçen yıl güçlenen akademik kadrosu, gelişen fiziki altyapısı ve öğrencilere sunduğu sosyal imkânlarla tercih edilebilirliğini artırdığını belirterek, üniversite adaylarını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ailesine katılmaya davet etti.
Görüşmede ayrıca üniversitenin eğitim, bilimsel araştırma ve bölgesel kalkınmaya yönelik projelerinin de sürdürüldüğü vurgulandı.