Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HEYELAN BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2016 00:00 Bu haber 1577 defa okundu

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı harbiye mahallesindeki toprak kaymasını önleyecek projede çalışmaların hummalı bir şekilde sürdürüldüğü gözlendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HEYELAN BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Edindiğimiz bilgiye göre, Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Defne Belediyesi’nin aylar süren araştırmaları sonrasında Üniversitenin hazırladığı çalışma çerçevesinde hazırlanan projede yapılan ihalede toprak kaymasını durdurmak için 35 metre derinliğinde toplam 180 kazığın dikileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde coşkulu bir havada temeli atılan şellale bölgesinde çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği kaydedilirken, özellikle hazırlanan direklerin vatandaşların da dikkatini çekti.

HALK ÇALIŞMALARDAN ÜMİTLİ

Ürgen caddesindeki toprak kaymasının önüne geçecek çalışmalarda dikilen 180 kazığın özellikle burmalı demir ve yaklaşık 1, 1.5 metre eninde ve 35 metre uzunluğunda olduğu gözlenirken, demirden hazırlanan iskeletin yere vinçle çakma şeklinde yerleştirildikten sonra içine beton döküldüğü kaydedildi.

Çalışmaları izleyen Harbiye halkı ise, yıllardır Ürgen caddesini kemiren toprak kaymasının nihayetinde önlenebilir bir duruma getirileceğine inandıklarını ifade ederken, “Çalışmaları izlerken, gerçekten duygulanıyoruz. Bugüne kadar neden bu sistem keşfedilmedi, diye kendi kendimize soruyoruz.  Çalışmalar oldukça hızlı ve kaliteli devam ediyor. Gördüğümüz kadarıyla bu çalışma sistemiyle bu heyelanın duracağı ve Harbiye’nin sadece Ürgen caddesini değil, turizmini tehdit eden bu toprak kayması belasından kurtulacağız” ifadesinde bulundular.

Harbiye halkı bu arada, toprak kaymasının durdurulması için büyük bir çaba gösteren başta Hatay Valisi Ercan Topaca’ya, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’ın yanı sıra, projeyi tasarlayan akademisyenlere de teşekkür ettiklerini açıklamalarında yer verdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol