Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Herkes uzattığımız eli tutmalı

Yayınlanma Tarihi : 08.09.2016 00:00 Bu haber 674 defa okundu

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, getirilen avantajlarla vatandaşa uzattığımız elimizi herkesin tutmasını, fırsattan yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Herkes uzattığımız eli tutmalı

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Antakya Savon Otel’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Basın mensuplarıyla yenilen kahvaltının ardından İl Müdürü Bal, yaptığı açıklamada, “Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 30 Haziran 2016 tarihine kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilmektedir.

 Ödemeler için son tarihin 31 Ekim 2016’dır. Peşin ve ilk taksit ödeme süresi son tarihi de 2 Ocak 2017’dir. E-Sigorta, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne posta yoluyla yapılabilecektir. Ayrıca BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalıların emeklilik şartlarını tamamlamış olup borç nedeniyle emekli olamayanların uygun şartlarda kredi alarak borçlarını ödeme imkânlarını sağlamak için kurumumuz Ziraat Bankası ile anlaşma yaptı. Sağlanan bu güzel imkanlardan tüm prim borçlularımızın yararlanmasını, kendilerine uzatılan bu ele olumlu bir şekilde yaklaşmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bal açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılıklı sohbet şeklinde devam eden toplantı soruların yanıtlanmasıyla sona erdi. Bal, basın mensuplarını kapıda uğurladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol