Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hemşehrimiz Timur Şaşmaz MHP MYK’ya Seçildi

Yayınlanma Tarihi : 18.03.2024 21:17 Bu haber 108 defa okundu

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Hataylı hemşehrimiz Timur Şaşmaz, MHP’nin 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda 51. sıradan MYK listesine seçildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hemşehrimiz Timur Şaşmaz MHP MYK’ya Seçildi

Ankara Spor Salonu’nda yapılan MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda partinin kayıtlı üst kurul delegeleri, kurulan 15 sandıkta genel başkanlık seçimi için oy kullandı. Oylama sonucunda Devlet Bahçeli, 11. kez parti liderliğine seçildi. Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP), bugün yapılan 14. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Slogan ve teması “Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin” ve “Ülkümüz ömür boyu candan öte” olarak belirlenen kurultayın gerçekleştirileceği Ankara Spor Salonu’nun tribünleri Türk ve MHP bayraklarıyla donatıldı.

MYK’DA BİR HATAYLI DA YER ALDI

Gerçekleştirilen kongre sonrası MHP MYK Üyeleri de belli oldu. MHP’nin yeni MYK’sında Hatay’dan tek isim olarak Hatay’da ülkücü camianın sembol isimlerinden biri olmasının ardından genel merkez nezdinde de görev üstlenerek Genel Başkan Yardımcılığı görevini başarıyla sürdüren hemşehrimiz Timur Şaşmaz da yer aldı. Şaşmaz, genç yaşta olmasına rağmen uzun yıllardan bu yana MHP ve Ülkü Ocakları için yaptığı başarılı çalışmalarla takdir edilen isimlerin başında yer alıyor. Özellikle deprem sürecinde Hatay’a yardımların ulaştırılmasına öncülük eden Şaşmaz, Hataylı vatandaşların sevgi ve saygısını kazandı.

BAHÇELİ YENİDEN GENEL BAŞKAN

Kurultayda, partinin kayıtlı üst kurul delegeleri, kurulan 15 sandıkta genel başkanlık seçimi için oy kullandı. Oy sayımının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, oylamaya 1295 delegenin katıldığını belirterek, Bahçeli’nin tüm delegelerin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu. Kurultayda tek aday gösterilen Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, 11. kez genel başkan seçilmiş oldu. Kurultayda, parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017’deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile “Milli Yükseliş İradesi” isimli yeni parti programı kabul edildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol